Home > Drie Vlaamse beloftespelers tekenen profcontract bij Essevee

Drie Vlaamse beloftespelers tekenen profcontract bij Essevee

Geschreven op 28 mei 2020 om 19:23 door Mario De Wilde

Drie spelers uit de Essevee Academie tekenden zonet hun eerste profcontract. Bram Naert, Dion De Neve en Jelco Schamp krijgen straks de kans om zich volledig te ontwikkelen en zo door te groeien tot de A-kern van SV Zulte Waregem.

De drie 19-jarigen maken al enkele seizoenen het mooie weer bij de Essevee Academie en spelen nu bij de beloften. Vanaf volgend seizoen zullen zowel Bram, Dion als Jelco hun werk tussen de lijnen combineren met hogere studies. ‘Mijn masteropleiding LO is goed te combineren met Essevee en mocht het nodig zijn kan ik het over een langer traject afwerken’ vertelt Bram Naert. Er wacht de drie jongens een grote, maar geen onmogelijke, uitdaging. De afgelopen twee seizoenen toonden Ewoud Pletinckx, Mathieu De Smet en Jannes Van Hecke het goede voorbeeld en stroomden door tot de A-kern. ‘We beseffen dat er heel wat werk op ons ligt te wachten maar we zijn er klaar voor en dromen om ooit enkele minuten te maken in het Regenboogstadion’ vertelt Jelco Schamp.

Voor de drie Academie-spelers is het hun eerste profcontract. ‘We zijn fier deze jongens te kunnen belonen voor hun harde werk’ klinkt het bij sportief coördinator Joric Vandendriessche. ‘Het zijn jongens van het eigen huis die de kans krijgen om zich volledig te ontwikkelen op het hoogste niveau. Ondanks de grote interesse voelt het goed om te ervaren dat steeds meer ouders en spelers overtuigd zijn én blijven van ons uniek project.’ Essevee wil verjongen, vernieuwen en verbeteren. ‘Onze Essevee Academie zal hierbij een cruciale rol spelen’ vertelt CEO Eddy Cordier. ‘Het is dan ook fantastisch dat we drie talentvolle jongens alle kansen kunnen bieden binnen de club.’

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.