Home > Drie onmisbare lampen voor in huis

Drie onmisbare lampen voor in huis

Geschreven op 4 april 2024 om 07:00 door Mario De Wilde

Natuurlijk zijn er allerlei lampen en elke soort heeft zo z’n eigen functie. Je hebt lampen die je helpen bij het klussen of lezen (dat noemen we taakverlichting) en lampen die meer voor de gezelligheid zijn (sfeerverlichting). Met de juiste mix van lampen zorg je niet alleen dat je overal goed kunt zien, maar maak je je huis ook nog eens extra gezellig. In dit artikel gaan we het hebben over drie soorten lampen die echt niet in je huis mogen ontbreken.

Vloerlamp

Een vloerlamp is echt een aanwinst voor je huis. Je hebt bijvoorbeeld leeslampen. Deze lampen zijn ideaal om je boek bij te lezen met lekker helder licht en kunt ze daarom netjes naast je luie stoel of bureau zetten. Dan zijn er de driepootlampen die die donkere hoekjes gezellig maken en voor een warm sfeertje zorgen. Uplighters zijn weer anders; die schijnen hun licht tegen de muur of het plafond. Zo krijg je een knusse gloed. En als je gewoon een lamp zoekt die je kamer mooi verlicht, kun je kiezen voor een standaard vloerlamp op één poot. Die zijn er in allerlei kleuren en stijlen, van modern en industrieel tot Japandi (een mix van Japans en Scandinavisch) en natuurlijk. En met een staande lamp waarvan je het licht kunt dimmen, maak je het helemaal gezellig voor een avondje relaxen of lekker lezen. Zo vind je altijd wel een lamp die past bij jou en je huis.

Hanglamp

Een hanglamp is meer dan alleen een lichtbron; het is ook een stukje decoratie voor je huis. Boven de eettafel maakt zo’n lamp echt de ruimte af. Er zijn verschillende soorten lampen, zoals een lamp van koper, glas of met een uniek design. En als je kiest voor een lamp waarvan je de hoogte kunt aanpassen, kun je hem helemaal afstellen op jouw plekje. Zo’n lamp valt op en geeft karakter aan elke kamer.

Tafellamp

Een tafellamp is handig als lamp om bij te lezen of voor op je bureau. Maar het brengt ook gezelligheid en warmte in je kamer. Zet er eentje op een bijzettafeltje, een dressoir of naast je bed en je hebt meteen een knus hoekje. En net als bij vloer- en hanglampen, kun je kiezen uit heel veel stijlen, van retro en vintage tot industrieel en modern. Kies een goede lamp, zoals een LED. Hiermee krijg je de ideale verlichting die mooi past bij je kamer en wat je ook maar aan het doen bent. Welke lampen ontbreken nog in jouw interieur?

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.