Home > Drie jonge bizons geboren in Bellewaerde Park

Drie jonge bizons geboren in Bellewaerde Park

Geschreven op 28 juni 2021 om 11:56 door Mario De Wilde

Afgelopen maand zijn er drie Europese Bizons geboren in Bellewaerde Park in Ieper. Het gaat om één mannelijke en twee vrouwelijke kalfjes. Bellewaerde Park neemt deel aan het Europese kweekprogramma om deze kwetsbare diersoort te beschermen. In het kader hiervan zijn reeds enkele bizons gereïntroduceerd in hun natuurlijke habitat.

Drie geboortes
Tussen eind mei en eind juni zijn er maar liefst drie Europese bizons geboren in Bellewaerde Park. Na een dracht van ongeveer negen maanden, werden alle kalfjes gezond geboren. Het gaat om één mannelijke en twee vrouwelijke bizons. De bezoekers kunnen de pasgeboren kalfjes vrolijk zien rondhuppelen in hun verblijf.

Internationaal kweekprogramma
De Europese Bizon of Wisent is het grootste zoogdier van Europa en een kwetsbare diersoort. Dankzij verschillende kweekprogramma’s en herintroductieprojecten zijn er opnieuw ongeveer 4.400 Europese bizons wereldwijd in de natuur. Sinds 2012 neemt Bellewaerde Park actief deel aan het Europees kweekprogramma voor deze diersoort en zijn er al verschillende geboortes geweest in het park. In 2016 werden reeds drie Europese bizons uit Bellewaerde Park geherintroduceerd in de natuur in Roemenië en in 2019 werd één Europese bizon uitgezet in Azerbeidzjan, in samenwerking met WWF. Dit herintroduceringsproject van Europese Bizons is heel belangrijk voor de conservatie van de diersoort en de biodiversiteit in hun oorspronkelijk leefgebied.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.