Home > Dramatische & Extreme Onweerstragedie werd mals regentje (bis32)

Dramatische & Extreme Onweerstragedie werd mals regentje (bis32)

Geschreven op 5 juli 2023 om 08:28 door Mario De Wilde

Eerst en vooral dit, beste lezer: prijs jullie gelukkig want jullie zijn alweer aan Rampspoed en Ondergang ontsnapt. Wellicht één van de weinigen die het nog kunnen navertellen. Gisteren werden jullie mediagewijs nog maar eens (de vierde keer in een maand) om de oren en ogen gekwakt dat er alleen maar ellende op ons af zou komen. ‘Wapen je tegen zwaar onweer’, ‘Code oranje in heel veel streken’, ‘Op sommige plaatsen kan het onweer catastrofaal zijn’, Bereid je voor op een weerkundige rollercoaster’, ‘Windstoten(!) tot 60 km aan zee’, ‘In de toekomst zullen we niets anders dan dit soort extreme weersomstandigheden krijgen’.

Dakwerkers werden opgetrommeld om de gebinten nog snel vast te maken, in één nieuwsbericht werd zelfs de overstromingsramp in Nederland van 70 jaar geleden er nog eens fijntjes bijgehaald en om alles mooi te kaderen overal foto’s van mensen die door ondergelopen straten een veilig onderkomen zochten. We hebben er eentje ervan gepubliceerd en het doet bepaald potsierlijk aan. Want we werden deze ochtend met z’n allen opgelucht wakker met een mals en verkwikkend regenbuitje. Heerlijk toch? Dit is de Media anno 2023 ‘want ellende verkoopt, hé mijnheer’, ‘We zijn echt niet uit op sensatie, hoor’! Hoe zou het toch komen dat geen mens nog het nieuws gelooft?

Zondag zijn de voorspellingen dat het mogelijk 30 graden wordt. Ik verwed er mijn ziel op dat we zaterdag met z’n allen gewaarschuwd worden voor ‘extreme hitte’, ‘gevaar voor extreme uitdrogingsverschijnselen’ en ‘hoe ongezond de zon wel is’. Alleen de schuilkelders bieden nog uitkomst….

PS: misschien doe ik er wat lacherig over, maar vannacht is wel een tomatenplantje in onze moestuin losgekomen. De VTM- captatiewagen is mogelijk reeds onderweg om onze buren hun mening te geven over onze tomaatjes.

1 reactie

Ria Rogge
Geschreven op 2023-07-26 19:35:23
Dit is het mooiste artikel dat ik ooit las. Gelukkig zijn er nog journalisten met gezond verstand.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.