Home > Doortocht Jonkershove in Houthulst is nu plechtig geopend

Doortocht Jonkershove in Houthulst is nu plechtig geopend

Geschreven op 14 december 2022 om 16:35 door Mario De Wilde

Gisteravond werd de vernieuwde doortocht in Jonkershove (Houthulst) -deel Merkemstraat – Jonkershovestraat- samen met de bewoners officieel geopend. Zoals voorzien in het meerjarenplan van de gemeente Houthulst werden de kasseistroken, die tussen de betonplaten voor lawaaihinder zorgden, samen met de betonplaten uitgebroken en vervangen door asfalt. Het voorziene krediet was 500.000 euro, maar door wat bijkomende werken zoals klinkers verhoogd plateau uitbreken in Jonkershovestraat en Steenbeekstraat en het creëren van een snelheidsvertragende ingreep bij het binnenkomen van Jonkershove uit de richting van Houthulst, zullen daar nog wat extra kosten bijkomen.

De werken starten na het zomerverlof 2022 en duurden 66 werkdagen. Na wat tegenslagen met beschadigde waterleidingen, slecht weer, slechte ondergrond, … konden de doortocht Jonkershove uiteindelijk op vrijdagavond 2 december 2022 terug opengesteld worden voor het verkeer. Een 60-tal inwoners trotseerden de vriestemperaturen voor een korte toespraak door schepen Erik Verbeure op de parking aan de kerk van Jonkershove. Normaal was het de bedoeling om de vernieuwde doortocht Jonkershove in te wandelen, maar omwille van de koude werden de bewoners meteen uitgenodigd naar het GC Dorpshuis voor een hapje en een drankje aangeboden door het gemeentebestuur.

Het asfalt in de Jonkershovestraat zorgt er ook voor dat de visuele afbakening van het rijvak komende van Houthulst verdwijnt en bestuurders niet meer het gevoel hebben dat ze de volledige breedte van het betonnen wegdek als rijvak mogen gebruiken waarbij het kruisen van personenwagens daar waar er parkeerstroken zijn aangebracht, bij aangepaste snelheid mogelijk is.
Fietspad kruispunt Steenbeekstraat
Het fietspad ter hoogte van de Steenbeekstraat was een gevaarlijk punt en werd nu aangepast door een veiliger fietsoversteek te maken waarbij fietsers voorrang moeten verlenen aan de bestuurders van de Steenbeekstraat.
Randparking
De afwerking van de randparking in de Jonkershovestraat zal worden verdergezet zodra de weersomstandigheden het toelaten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.