Home > Door stijging coronabesmettingen: Oostende voert extra controles in

Door stijging coronabesmettingen: Oostende voert extra controles in

Geschreven op 3 augustus 2021 om 10:25 door Mario De Wilde

Het aantal coronabesmettingen in Oostende stijgt opnieuw, vooral bij min 30-jarigen. Daarom zal de Politie extra handhaven in de uitgaansbuurt en komen er strikte controles op het volgen van de quarantaineregels bij terugkeer uit een rode zone. Er worden ook extra covid-coaches ingezet.
Wanneer de besmettingscijfers gedurende een aantal dagen een drempel overschrijden, gaat er een corona-alarm af. De besmettingscijfers stegen afgelopen week opnieuw met een kwart in Oostende en dat resulteerde in een corona-alarm. Die stijging is vooral te wijten aan een hoge toename van besmettingen bij jongeren (min 30 jaar). Dat is ook de groep die vaak nog niet volledig gevaccineerd is. Deze stijgende cijfers vertalen zich voorlopig gelukkig niet in een hoger aantal ziekenhuisopnames.

Extra handhaving in uitgaansbuurt

Oostende kleurt daardoor opnieuw rood op de kaarten. De veiligheidscel kwam bijeen om te bepalen welke maatregelen nodig zijn. Aangezien nogal wat besmettingen opgelopen worden in het uitgaansleven, zal de Stad extra controles invoeren. De regels moeten gerespecteerd worden. De Lokale Politie zal extra inzetten op de handhaving hiervan.

Controle op quarantaine bij terugkeer uit rode zone

Vakantiegangers die terugkeren uit een rode zone binnen de EU en nog niet volledig gevaccineerd zijn, moeten in quarantaine en zich laten testen. Bij terugkeer uit een rode zone van een niet-EU-land moeten ook volledig gevaccineerden in quarantaine en zich laten testen. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten niet getest worden. Blijkbaar volgt niet iedereen de maatregel waardoor besmettingen zich verder kunnen verspreiden. Er zal de komende weken dan ook strenger gecontroleerd worden op het naleven van de quarantaineregels.

Extra covid-coaches

Stad Oostende schakelt ook extra covid-coaches in. Die coaches bellen systematisch iedereen op die besmet is en brengen in kaart met wie er contact is geweest. Ook die personen worden opgebeld om zich te laten testen. Zo kan de mogelijke verspreiding van het virus sneller gestopt worden. Er komt personeelsversterking voor het team vanuit het vaccinatiecentrum.

Oproep: Laat je zo snel mogelijk vaccineren en respecteer de coronaregels

De coronapandemie is nog niet voorbij, er is nog steeds een groot risico voor de algemene volksgezondheid, zolang niet iedereen volledig gevaccineerd is. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en dus levens redden. Het blijft dus heel belangrijk om je te laten inenten. Niet allen voor jezelf, maar ook voor anderen. Ook het volgen van de coronaregels blijft cruciaal om verdere verspreiding te voorkomen. Stad Oostende zet in op strengere controles om ervoor te zorgen dat de maatregelen strikt worden gevolgd. Alleen zo kan het aantal besmettingen beperkt worden zolang nog niet iedereen volledig gevaccineerd is.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.