Home > Donderdag opent Zoute Grand Prix in Knokke-Heist met acht knaloranje Aston Martins als eye-catchers

Donderdag opent Zoute Grand Prix in Knokke-Heist met acht knaloranje Aston Martins als eye-catchers

Geschreven op 3 oktober 2023 om 08:28 door Mario De Wilde

Voor de 13e editie van de Zoute Grand Prix, die dit jaar doorgaat van donderdag 5 t.e.m. zondag 8 oktober, pakt de organisatie uit met een belangrijke innovatie! Anders dan vorig jaar, waar het event verspreid was over 3 locaties, worden alle onderdelen van de Zoute Grand Prix Week dit jaar geconcentreerd op de zeedijk en in twee indrukwekkende strandpaviljoenen. Deze worden opgebouwd op het strand tussen De Wielingen en het Albertplein. Blikvanger is de gloednieuwe en maar liefst 8000M2 grote ZOUTE GALLERY by EY, opgebouwd aan het Albertstrand, in het verlengde van het geheel vernieuwde Albertplein. De buitenkant van het paviljoen zal, net als het plein, worden voorzien van wit-donkergrijze ‘striping’. Hierdoor loopt het plein als het ware over in het paviljoen en krijgt de hele site een indrukwekkende uitstraling. Dit paviljoen verzamelt alle historische wagens van de Zoute Grand Prix. De 5000M2 grote PRADO ZOUTE by Kindy Capital die iets verderop wordt opgebouwd aan de Wielingen zal net als vorig jaar onderdak bieden aan de wagens van vandaag en die van de toekomst.

Dit jaar tekenen 19 constructeurs present die met maar liefst 50 wagens aanwezig zullen zijn. Daarbij heel wat Belgische premières. De bevestigde constructeurs zijn; Alpine, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Dallara Stradale, Ferrari, Jaguar, Land Rover, Lamborghini, Lotus, Maserati, McLaren, Mercedes, Mini, Polestar, Porsche, Rolls-Royce en RUF. Uiteraard is er in beide paviljoenen ook ruim aandacht voor kunst in al zijn andere vormen. Ook de wagens die deelnemen aan de Zoute Rally by stow en de Zoute GT Tour zullen op de zeedijk voor de paviljoenen defileren. Hierdoor wordt de 600 meter tussen de Wielingen en het Albertplein het ‘walhala’ voor liefhebbers van kunst op vier wielen.

Bonhams|Cars, het gerenommeerde internationale veilinghuis zal opnieuw aanwezig zijn tijdens de Zoute Grand Prix voor de 10e editie van de Zoute Sale. Sinds 2013 biedt The Bonhams|Cars Zoute Sale een zorgvuldig samengestelde selectie van zeer bijzondere en unieke wagens aan, waarvoor steevast recordprijzen worden genoteerd. Vorig jaar kende Bonhams|Cars Zoute Sale zijn meest succesvolle verkoop ooit met een totaalbedrag van €25 miljoen en een verkooppercentage van 95% van de aangeboden wagens! Deze uitstekende resultaten zijn niet alleen het bewijs dat de interesse voor klassieke wagens zeer groot is, maar vooral dat de Zoute Grand Prix de uitgelezen plaats is waar kopers en verkopers uit de hele wereld elkaar terugvinden. En dit jaar zou wel eens opnieuw een recordeditie kunnen worden. Bonhams|Cars wist immers maar liefst 100 unieke wagens bij elkaar te brengen. Gaande van historisch belangrijke vooroorlogse racewagens tot vintage supercars en moderne hypercars.

De totale oppervlakte van de twee indrukwekkende strandpaviljoenen die voor het event worden opgebouwd. Blikvanger is de gloednieuwe en maar liefst 8.000M2 grote ZOUTE GALLERY by EY. Deze tent wordt opgebouwd op het Albertstrand in het verlengde van het geheel vernieuwde Albertplein. Het paviljoen verzamelt alle historische wagens die op de ZOUTE GRAND PRIX te bewonderen zijn. De 5.000M2 grote PRADO ZOUTE by Kindy Capital, die iets verderop wordt opgebouwd op het strand aan de Wielingen, zal net als vorig jaar onderdak bieden aan de wagens van vandaag en die van de toekomst.

10 x 147

Dit jaar viert de ZOUTE SALE by Bonhams|Cars zijn 10e verjaardag. En dat is nu al alle reden tot feest. Het prestigieuze veilinghuis wist immers maar liefst 147 wagens, motoren en memorabilia bij elkaar te brengen die op zondag onder de hamer zullen gaan. Dat zijn er heel wat meer dan vorig jaar, toen de veiling op ruim 25 miljoen euro afklopte. Verwacht wordt dat alle records zullen sneuvelen dit jaar.

€5 tot 7 miljoen

Het bedrag waarvan geschat wordt aan dewelke een Ferrari 250 GT ‘Tour de France’ uit 1959 van eigenaar zal wisselen tijdens de ZOUTE SALE by Bonhams|Cars. Dit zou de duurste transactie ooit zijn in het 10-jarig bestaan van de veiling

THE DESIGNER MINI DAVID BOWIE

In 1999 werd David Bowie gevraagd een heel bijzondere Mini te ontwerpen voor het 40-jarig jubileum van het merk. Bowie creëerde een verchroomde auto, waarbij hij de Mini Cooper in reflecterende spiegelplaten wikkelde. De enige delen van de bijzondere auto die door de chromen verpakking onaangeroerd bleven, waren de achterlichten en de banden. Dit kwam omdat de auto bestuurbaar moest blijven. “Ik wilde iets maken dat niet van zijn omgeving te onderscheiden was”, aldus Bowie toen hem werd gevraagd naar zijn ontwerp. De wagen is voor het eerst in België te bewonderen in ZOUTE GALLERY by EY.

4.6m lang / 2.8m hoogte / 3.4m breed / 2.5 ton

De afmetingen van de PROJECT MONDO G, een kunstwerk en het resultaat van de samenwerking tussen Mercedes-Benz en het modemerk Moncler. Het combineert de karakteristieke kenmerken van de iconische G-Klasse met de even iconische puffer jacket van het modemerk. Het kunstwerk werd in het voorjaar onthuld tijdens de London Fashion Week en is sindsdien aan een wereldtournee bezig waar het enkel op zeer selecte events aan het grote publiek wordt getoond. De ZOUTE GRAND PRIX staat in het rijtje van exclusieve locaties onder meer naast Pebble Beach (California, USA). Het kuntswerk zal te bewonderen zijn in de ZOUTE GALLERY by EY.

19

Het aantal hedendaagse autoconstructeurs die in de PRADO ZOUTE de toekomst van de auto laten zien. Daarbij heel wat elektrische hyper- & supercars! Aanwezige constructeurs: Alpine, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Dallara Stradale, Ferrari, , Land Rover, Lamborghini, Lotus, Maserati, McLaren, Mercedes, Mini, Pininfarina, Polestar, Porsche, Rolls-Royce en RUF.

Elektrisch is de toekomst

En die toekomst is meer dan ooit elektrisch. Wacht dacht je immers van de Rolls-Royce Spectre die in Knokke-Heist zijn Belgische première maakt. Deze indrukwekkende coupé is de eerste 100% elektrische Rolls-Royce in de 119-jarige geschiedenis van het iconische merk. Daarnaast stellen ook BMW (I5), Audi (A6 Avant e-tron concept), Alpine (A290_β concept), Polestar, en vele anderen, hun nieuwste full-electric wagens en conceptcars voor.

500 meter

De afstand tussen de Wielingen en het Albertplein waar het voor deze 14e editie allemaal staat te gebeuren. Ook de wagens die deelnemen aan de ZOUTE RALLY by stow en de ZOUTE GT TOUR zullen van donderdag tot en met zondag op de zeedijk voor de paviljoenen defileren. Hierdoor wordt dit stukje zeedijk in Knokke-Heist meer dan ooit het ‘walhala’ voor liefhebbers van kunst op vier wielen.

600

Totaal aantal (droom)wagens dat tijdens de ZOUTE GRAND PRIX 2023 te bewonderen zullen zijn, over alle events heen.

Combi-tickets voor een hele dag autoplezier – Door het samenbrengen van alle activiteiten op de zeedijk, wordt de aankoop van een combi-ticket voor beide paviljoenen extra interessant. Zo kan je als bezoeker tussen 8u en 14u steeds terecht in de PRADO ZOUTE by Kindy Capital. En wanneer daar het VIP-programma begint kan je tot 19u ‘savonds (21u op donderdag en 17u op zondag) terecht in de ZOUTE GALLERY by EY. Daarenboven zit je op de eerste rij wanneer de wagens van de ZOUTE RALLY by Stow en de ZOUTE GT TOUR langs de start – en aankomstgrid op de zeedijk defileren. Een combi-ticket kost €75 per persoon. De Zoute Grand Prix gaat door van donderdag 5 t/m zondag 8 oktober 2023. Alle info en tickets op www.zoutegrandprix.be

Ook het combi ticket is nieuw dit jaar. Met dit ticket heb je toegang tot beide paviljoenen en sta je op de eerste rij voor de passage van de rally en de GT-Tour. Geen betere manier om de honderden unieke historische en moderne wagens van zeer dichtbij te bewonderen.

De Zoute Grand Prix gaat door van donderdag 5 t/m zondag 8 oktober 2023. Alle info en tickets op www.zoutegrandprix.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.