Home > Dominik Thalhammer blikt vooruit naar Standard – Cercle

Dominik Thalhammer blikt vooruit naar Standard – Cercle

Geschreven op 4 februari 2022 om 17:26 door Geert Demuynck

Standard zit de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen. In hun laatste match gingen ze met de billen bloot thuis tegen Mechelen (1-2). Enkel de week ervoor pakten ze de volle buit tegen een zwak Eupen. Met zijn twaalfde plaats beleven de Rouches een mager voetbaljaar. Iets wat niet kan gezegd worden van hun aanstaande tegenstander, Cercle Brugge. Groen-Zwart was op weg naar een onwaarschijnlijke 27 op 30, enkel KV Oostende stak daar afgelopen weekend een stokje voor.
Zaterdag geven ze elkaar partij Sclessin, zij het zonder publiek. Een straf voor Standard naar aanleiding van de rellen en onregelmatigheden in hun match tegen Charleroi.

In zijn voorbeschouwing op Standard – Cercle komt Thalhammer nog eens terug op deze verliespartij.

“We hebben ons eigen spel niet voldoende opgedrongen”, stelt hij onomwonden vast. “De druk was onvoldoende en dat was ook te wijten aan de tegenstander die niet aan voetballen toekwam. Bij dat tegendoelpunt verdedigden we niet vooruit en slikten we een doelpunt. Ik vond dat we onverdiend verloren maar dit verlies zat in een klein hoekje verborgen.”

Zaterdag, in een leeg stadion, wordt het ongetwijfeld terug een dubbeltje op zijn kant. “Ik verwacht wel een voetballend Standard dat oplossingen zal zoeken met combinaties en dat scheelt een slok op een borrel voor ons. Let op, Standard staat op een twaalfde plaats en dat is merkelijk onder zijn niveau. Het is een veel beter team dan het klassement laat vermoeden. Daarom verwacht ik wel een match op het scherpst van de snee. Het wordt niet simpel”, besluit hij.

Thalhammer worstelt wel met selectieproblemen. De ziekenboeg na de match tegen Oostende is goed gevuld. Somers (knie) en Deman (hersenschudding) zijn niet speelklaar. Ook Decostere heeft last van zijn enkel en zal er niet bij zijn. Daland is ook nog onzeker. Hij staat wel al op het oefenveld maar de technische staf wacht nog af en wilt geen risico’s nemen. Over de nieuwe Congolese spits Ganvoula bleeft Thalhammer op de vlakte. “We gaan het rustig aan doen met hem en hem laten acclimatiseren. Alles is nog nieuw voor hem, ook de manier waarop wij voetballen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.