Home > Dominant Club Brugge bijt tanden stuk op Westerlo en ziet vierde plaats wegglijden

Dominant Club Brugge bijt tanden stuk op Westerlo en ziet vierde plaats wegglijden

Geschreven op 16 april 2023 om 10:27 door Mario De Wilde

Op speeldag 33 van de Jupiler Pro League trok Blauw-Zwart naar ’t Kuipje voor de belangrijke confrontatie tegen KVC Westerlo. Club speelde zowel in de eerste helft als in de tweede helft een dominante wedstrijd, maar slaagde er jammer genoeg niet in om te scoren. Zo eindigde de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel en moet er gehoopt worden op puntenverlies van KAA Gent.

Club klopte vorige week in eigen huis Seraing met 2-0 en dus had coach De Mil niet echt redenen om veel te wisselen. Dat gebeurde ook niet, want we noteerden slechts één wijziging in de basiself. Nielsen moest verstek geven wegens een blessure datzelfde gold voor Buchanan. Op die manier kwam er een plaats vrij voor het wederoptreden van Skov Olsen in de basis. Bij de thuisploeg waren de twee opvallendste starters misschien wel De Cuyper en Van Den Keybus. Zij worden allebei uitgeleend door Club Brugge aan KVC Westerlo.

Het waren de bezoekers die in de eerste minuten meteen de bal opeisten en het doel van Bolat opzochten. In minuut 8 omsingelden de Bruggelingen de zestien van Westerlo, maar zowel Jutglà als Rits konden onvoldoende afdrukken om de goalie van Westerlo te verontrusten. Het spelbeeld in het eerste kwartier van de wedstrijd was wel duidelijk: éénrichtingsvoetbal waarbij Blauw-Zwart mooie en snelle combinaties op de mat legden. Jammer genoeg resulteerde dit niet tot veel doelgevaar. Op minuut 20 zette Lang zit achter de bal voor een hoekschop en hierop kon Vanaken koppen. Het leer was echter te centraal geplaatst om Bolat te kloppen. Dit was het signaal om het vele balbezit nu ook om te zetten in concrete dreiging. Enkele minuten na de poging van Vanaken, was het de beurt aan Rits. Hij infiltreerde goed en probeerde op de verrassing te spelen door meteen naar de korte hoek te schieten. Bolat reageerde alert en een paar minuten later moest de doelman van Westerlo zich op korte tijd enkele keren onderscheiden.

Lang kon zich goed doorzetten tussen twee verdedigers en kon ook besluiten. Bolat had zowel op de poging van Lang als op de herneming van Jutglà een goede reflex in huis. Bij de hoekschop die erop volgde, ging hij eveneens goed plat op het schot van Onyedika. Na 35 minuten volgde dan toch ook eens een poging van de thuisploeg. Van Eenoo had tijd en ruimte en probeerde het van ver, maar zijn schot ging over doel. Een paar minuten nadien kon Vaesen van dichtbij afdrukken, maar gelukkig kon Mechele afblokken. De daaropvolgende hoekschop belandde in de voeten van Neustädter, maar die miste zijn poging. Op slag van rust had Jutglà dé kans op de 0-1, maar alleen voor Bolat plaatste hij de bal naast doel. Na een intense eerste helft gingen beide ploegen aldus rusten met 0-0…

Dezelfde 22 actoren startten aan de tweede helft en we kregen net hetzelfde begin als in het begin van de match. Club zette meteen weer druk naar voren via Lang die al snel de achterlijn kon halen. Hij speelde de bal naar Vanaken, maar de captain miste zijn schot. Na vijf minuten was Lang wederom de aangever (nu vanop hoekschop), maar de kopbal van Spileers belandde op het dak van het doel. Enkele minuten later was de jonge verdediger daar opnieuw wanneer een vrije trap van Skov Olsen langs iedereen voorbij ging. Spileers kon wel afdrukken aan de tweede paal, maar Bolat had in extremis nog een reflex in huis. De goalie van de thuisploeg mocht zich vrijwel meteen opnieuw onderscheiden wanneer Lang van dichtbij zijn vuisten testte. De goal hing echt wel in de lucht voor Blauw-Zwart, maar ook de poging van Skov Olsen kende geen succes en het leer ging voorlangs. Het bleef kansen regenen voor Club, maar zonder doelpunten. Dat leek er wel te komen wanneer Jutglà de bal voorbij Bolat kreeg, maar De Cuyper bracht in extremis nog redding op de lijn.

Na deze fase ging het gevaar wat liggen en dus was het tijd om enkele wissels langs beide kanten door te voeren. Zo kwam onder andere Nusa op het veld en hij probeerde het eens vanop afstand. Zijn knal ging echter hoog en ver over doel. Een andere invaller bij Blauw-Zwart was opnieuw de jonge Vermant en hij liet zich vrij snel opmerken. Eerst volgde een mooie schijnbeweging en dan trapte hij meteen. Het leer ging jammer genoeg in het zijnet. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd was de jonge spits daar opnieuw op subtiel aangeven van Nusa. Hij rateerde echter zijn schot wat waardoor Bolat makkelijk kon pakken.

Blauw-Zwart deed zijn uiterste best om toch nog de verdiende zege over de streep te trekken, maar een ultieme poging van Meijer raakte evenmin voorbij Bolat. Uiteindelijk werd er niet gescoord en bleef Club ontgoocheld achter. De Bruggelingen verdienden meer, maar moeten nu hopen dat KAA Gent ook punten laat liggen.

Jupiler Pro League – Speeldag 33
Toeschouwers: 8.035 – Het Kuipje
Scheidsrechter: Lothar D’Hondt
KVC Westerlo: Sinan Bolat – Bryan Reynolds, Roman Neustädter, Ravil Tagir, Maxim De Cuyper – Mathias Fixelles (72’ Igor Vetokele), Lukas Van Eenoo, Nacer Chadli (64’ Tuur Dierckx) – Thomas Van Den Keybus, Yusuke Matsuo (90’ Pietro Perdichizzi), Kyan Vaesen (64’ Nicolas Madsen).
Bank: Nick Gillekens, Pietro Perdichizzi, Nicolas Madsen, Muhammed Gümüskaya, Rubin Seigers, Igor Vetokele, Edisson Jordanov, Tuur Dierckx.
Coach: Jonas De Roeck.
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Jorne Spileers – Andreas Skov Olsen (59’ Antonio Nusa), Mats Rits, Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Bjorn Meijer – Noa Lang, Ferran Jutglà (75’ Romeo Vermant).
Bank: Nick Shinton, Senne Lammens, Kyriani Sabbe, Denis Odoi, Cisse Sandra, Antonio Nusa, Roman Yaremchuk, Romeo Vermant.
Coach: Rik De Mil.

Gele kaarten: Vaesen, Mechele, Fixelles, Dierck, Mata, Van Eenoo
Rode kaarten: geen
Doelpunten: geen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.