Home > Domein Esenkasteel in Diksmuide krijgt opvallende uitbreiding. Prijskaartje € 84.630

Domein Esenkasteel in Diksmuide krijgt opvallende uitbreiding. Prijskaartje € 84.630

Geschreven op 20 december 2019 om 09:22 door Mario De Wilde

De provincieraad heeft besloten om het domein Esenkasteel in Diksmuide uit te breiden. Doelstelling van de aankoop is de aantrekkingskracht van het domein versterken en een wandelverbinding maken met het bedrijventerrein.
Volgende loten worden aangekocht:
lot 1: bestemming Parkgebied – weiland/ bos, met een oppervlakte van 1 ha 07 a
lot 2: nijverheidsgrond met een totale oppervlakte van 134 m² (met erfdienstbaarheid van doorgang)
lot 3: nijverheidsgrond met een totale oppervlakte van 175 m². (met erfdienstbaarheid van doorgang)
Tot het voorjaar 2018 werden deze percelen bewerkt door de Groene Kans met een mix van teelten: groenten, fruit, kruiden, boomgaard, … De Groene Kans is verhuisd en heeft nu haar stek in de IJzerboomgaard, op dit moment liggen de gronden dus braak

De provincie wil de aantrekkingskracht van dit domein Esenkasteel versterken via de aankoop van lot 1. Deze aankoop vormt hoofdzakelijk een opportuniteit in functie van het herstel van het historisch parkgegeven en de ecologische functie. Er wordt gedacht aan de benutting van een deel van de biotuin door een extern concessiehouder (bv fruitgaard – boomgaard). Een landschapsontwerp wordt na de aankoop opgestart. Het gebied sluit aan bij de bestaande provinciale eigendommen die in hoofdzaak beheerd zijn door de provinciale groendienst en wordt meegenomen in het dagelijks beheer. Met deze aankoop kan tevens de link gelegd worden met het bestaande bedrijventerrein. Dit gebeurt via de aankoop van de kleine percelen lot 2 en 3. Het park fungeert als hefboom voor een regiowerking. Door deze aankoop kan een aantrekkelijk wandelpad aangelegd worden zodat het park een sterke publiekswerking kent. De totale kostprijs van deze aankoop is 84.630 euro.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.