Home > Dogs4blind uit Knokke-Heist zoekt 16 pleeggezinnen voor puppy’s

Dogs4blind uit Knokke-Heist zoekt 16 pleeggezinnen voor puppy’s

Geschreven op 3 april 2023 om 08:06 door Mario De Wilde

Op zondag 23 april 2023 opent Dogs4blind zijn gloednieuw opleidingscentrum voor blindengeleidenhonden in de Heistlaan 124 in Knokke-Heist. Het team bestaat uit een groep enthousiaste en bekwame medewerkers waaronder enkele ervaringsdeskundigen met een visuele beperking. De vzw kan bovendien altijd rekenen op een aantal vrijwilligers met een hart voor honden om de evenementen te ondersteunen. Op de opening is iedereen welkom vanaf 14 uur. Je krijgt er een rondleiding in het opleidingscentrum en klei-atelier en verneemt er meer wat een puppypleeggezin precies inhoudt. Je kan er kennismaken met de zusjes Mira en Twist, volop in opleiding voor geleidehond. Je bent daarna ook welkom in de bar waar de opbrengst ten voordele is van Dogs4blind.

Twee jaar intensieve opleiding
De opleiding van een geleidehond duurt ongeveer 2 jaar en daar komt heel wat bij kijken: zoeken van geschikte puppy’s en begeleiders, intensieve training van de honden, administratie en opvolging. Vanaf de leeftijd van één jaar wordt elke hond getest of hij/zij geschikt is als geleidehond. Elke geschikte hond begint na de testen aan de opleiding van 5 trainingen per week en dit gedurende 6 tot 8 maanden. Daarna komt de hond terecht bij een baasje. Een geleidehond gaat met pensioen wanneer het dier 9 tot 10 jaar oud is. Dogs4blind zorgt ook voor kwalitatieve gezonde voeding, verzorging en medische kosten. Door deze heel intensieve en lange opleiding loopt de kostprijs hoog op tot 30.000 euro, exclusief medische kosten en voeding.

Gezocht: 16 pleeggezinnen voor puppy’s
Een hond opleiden is dus een heel intensief traject waarbij ook jij het verschil kan maken! Heb je een hart voor dieren specifiek voor honden? Wil je graag helpen om een blinde persoon zijn vrijheid terug te geven? Dogs4blind zoekt 16 pleegouders/gezinnen die het engagement willen aangaan om een puppy op te leiden. Dit krijg je ervoor terug: oneindig veel liefde, duizend likjes, knuffels en pootjes en ondersteuning van het team van Dogs4blind. Het kost je niets en je bent lid van de warme Dogs4blind-familie! Surf naar www.dogs4blind.be of bel of sms voor meer info naar T 0460 97 67 05. Doorheen het jaar organiseert Dogs4blind evenementen waarbij de vzw hun medewerkers en honden aan een breed publiek (scholen, verenigingen, organisaties…) voorstelt. Wil je meehelpen? Registreer je dan op de website www.dogs4blind.be.

Wie Dogs4blind financieel wil steunen vindt op de website sponsorpakketten of kan een bedrag storten op BE25 9731 1477 5282

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.