Home > Doe mee aan de zoektocht ‘Hoe goed ken jij het Oostends Westerkwartier?’

Doe mee aan de zoektocht ‘Hoe goed ken jij het Oostends Westerkwartier?’

Geschreven op 19 oktober 2023 om 07:35 door Mario De Wilde

“Het Westerkwartier is met haar 15.766 inwoners de dichtstbevolkte wijk van Oostende. In het Westerkwartier zijn er heel wat plekken waar iedereen die dat wil, terecht kan om hun buurt en buren beter te leren kennen. Denk aan buurthuis Marcelline van FMDO (Federatie voor Mondiale en Democratische Organisaties die positief samenleven in diversiteit centraal stelt), sociale kruidenier Antenne, jeugdhulp Don Bosco De Takel, speelpleinwerking Habbekrats en het woonzorgcentrum Elisabeth aan Zee”, verduidelijkt schepen van Welzijn en Zorg Natacha Waldmann.

Zoektocht

Deze partners bundelden hun krachten en ontwikkelden een zoektocht in en rond deze plekken. Wandelen, zoeken en prijzen winnen: dé ideale mix voor een gezonde en ontspannende activiteit voor jong en oud. De prijzen gaan van een lunch voor twee, tot filmtickets en toffe goodiebags.

Projectmedewerker Zorgzame buurten Armine Ayvazyan (FMDO): “Door deze zoektocht kunnen de deelnemers op een leuke manier kennismaken met de organisaties die actief zijn binnen het project ‘Zorgzame buurten’. Aan de hand van een plannetje met vragen kan iedereen op pad gaan, toffe weetjes ontdekken en tijdens de wandeling enkele vragen invullen. Jong en oud leert zo het Westerkwartier beter kennen.”

Praktisch

De zoektocht loopt van zaterdag 21 oktober tot en met zondag 12 november 2023. Het plannetje met de route kan je afhalen op één van volgende plekken:

Antenne, Torhoutsesteenweg 291
Beweging.Net, Kanunnik Dr. Louis Colensstraat 7
CM Oostende, Ieperstraat 10
De Grote Post, Hendrik Serruyslaan 18a
De Klisse (Stuyfplek), Vredestraat 37
De Takel, Elisabethlaan 221
FMDO bij Marcelline, Weeshuisstraat 1a
Habbekrats, Albert I-Promenade 21
Hoofdbibliotheek Oostende, Wellingtonstraat 17
KAAP, Zeedijk, Koning Boudewijnpromenade 10
Katrol, Leffingestraat 1
Kinderdagverblijf Kapoentje, Louisastraat 7
Koninklijke Stallingen, Koninginnelaan 78
OC De Schelpe, Elisabethlaan 32
Samen Divers, Sint-Catharinapolderstraat 18
Toerisme Oostende, Monacoplein 2
Wijkgezondheidscentrum De Hoek, Gelijkheidstraat 1
Woonzorgcentrum Elisabeth aan Zee, Zwaluwenstraat 2
Zwembad Oostende, Northlaan 14

De zoektocht start bij Marcelline en loopt langs de verschillende verbindingsplekken. De tocht eindigt bij het woonzorgcentrum Elisabeth aan Zee waar het formulier in hun brievenbus. De wandeling duurt ongeveer een uur.

Prijsuitreiking

Er zijn mooie prijzen te winnen voor de deelnemers. Op vrijdag 17 november is er om 18.30 uur een prijsuitreiking in woonzorgcentrum Elisabeth aan Zee waar alle deelnemers van harte welkom zijn. Deze activiteit kadert in het project ‘Zorgzame buurten’. Een buurt waar iedereen zich thuis voelt en waar jong en oud elkaar kent en helpt. Alle info op www.fmdo.be/zoektocht23.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.