Home > Dodelijk ongeval met Club-fan overschaduwt zuinige zege van Club tegen Antwerp: 2-1

Dodelijk ongeval met Club-fan overschaduwt zuinige zege van Club tegen Antwerp: 2-1

Geschreven op 29 oktober 2023 om 21:34 door Mario De Wilde

Club Brugge heeft op eigen veld Antwerp verslagen met 2-1. Helaas staat deze zege in de schaduw van het dodelijk ongeval dat vlak voor de wedstrijd vlakbij het Jan Breydelstadion gebeurde. Op de Gistelse Steenweg in Sint-Andries werd een 61-jarige Club-supporter bij het oversteken gegrepen door een autobestuurder, die niet te snel zou gereden hebben. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt nog. Over naar de match. Ronny Deila voerde twee wijzigingen door aan het elftal dat donderdag won van Lugano. Op het middenveld nam Raphaël Onyedika de plaats in van Éder Balanta, terwijl voorin Ferran Jutglà de voorkeur kreeg op Igor Thiago. Beide teams hadden aanvankelijk vooral oog voor de organisatie, waardoor er in de beginfase amper kansen te noteren vielen. Het eerste gevaar kwam er na tien minuten via een vrije trap: Skov Olsen knalde het leer echter recht op de muur. Even later legde de Deen een nieuwe vrije trap terug tot bij Nielsen, maar die kon zijn schot niet kadreren. Een draak van een eerste helft met bij geen van beide ploegen enige durf.

Het duurde tot op het halfuur vooraleer er een echt uitgespeelde kans kwam: Skov Olsen krulde het leer voor doel, maar zijn voorzet werd net voor de aanstormende Meijer weggekopt. Direct daarna rolde een afgeblokt schot van Nielsen voor de voeten van Jutglà, maar die zag zijn schot gepareerd worden door Butez. De bezoekers kwamen zelf niet verder dan twee niet-gekadreerde schoten van Ekkelenkamp en Balikwisha. 0-0 leek de ruststand te worden, maar dat was buiten Ferran Jutglà gerekend. Na een verre inworp van Buchanan hield de Catalaan met de rug naar doel de bal drie keer in de lucht en daarna tikte hij het leer op geniale wijze in doel!

De wedstrijd was nu definitief opengebroken, want na de rust volgde direct nieuw doelgevaar. Na een knap hakje van Vanaken kreeg Zinckernagel een schietkans, maar Butez liet zich niet verrassen. Aan de overkant probeerde Muja het vanuit een scherpe hoek, maar ook Mignolet was bij de les. Direct daarna zoefde een knal van Buchanan voorlangs en werd een voorzet van Skov Olsen in extremis weggewerkt. Op het uur konden de bezoekers plots scoren, maar de goal werd afgekeurd wegens duidelijk buitenspel van Bataille.

Deila gooide daarna Nusa en Thiago in de strijd, ten nadele van Zinckernagel en Jutglà. Club kwam niet in de problemen en bleef ook de meest dreigende ploeg. Skov Olsen werd in extremis afgestopt, Meijer kon net geen ploegmaat bereiken en een kopbal van Thiago werd gered door Butez. In plaats van 2-0 werd het echter 1-1. George Ilenikhena stond slechts enkele seconden op het veld toen hij een voorzet van Corbanie in doel devieerde.

Alles te herdoen dus voor Club, dat met de inbreng van De Cuyper en Vetlesen iets meer aanvallende inpulsen kreeg. Een kopbal van Vanaken werd echter in hoekschop verwerkt, terwijl aan de overkant Mignolet alles uit de kast moest halen op een kopbal van Alderweireld. Vijf minuten voor tijd bediende Nusa de vrijstaande Skov Olsen, maar de Deen kraakte zijn schot. Het venijn zat hem evenwel in de staart, want in de slotminuut pakte Blauw-Zwart alsnog de drie punten. Igor Thiago controleerde een voorzet van Nusa met de borst en legde het leer terug tot bij Hans Vanaken, die de 2-1 in de verste hoek binnentrapte!

Jupiler Pro League – Speeldag 12
Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Club Brugge: Simon Mignolet – Tajon Buchanan, Brandon Mechele, Jorne Spileers, Bjorn Meijer (79’ Maxim De Cuyper) – Casper Nielsen (79’ Hugo Vetlesen), Raphael Onyedika, Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen (92’ Joel Ordóñez), Ferran Jutglà (62’ Igor Thiago), Philip Zinckernagel (62’ Antonio Nusa). Bank: Nordin Jackers, Axl De Corte en Éder Balanta. Coach: Ronny Deila.
Royal Antwerp FC: Jean Butez – Ritchie De Laet (85’ Zeno Van den Bosch), Toby Alderweireld, Soumaïla Coulibaly, Jelle Bataille (63’ Kobe Corbanie) – Alhassan Yussuf, Arthur Vermeeren, Jurgen Ekkelenkamp – Arbnor Muja (72’ George Ilenikhena), Vincent Janssen, Michel Ange Balikwisha. Coach: Mark Van Bommel.
Gele kaarten: Yussuf, Nielsen, Mechele, Skov Olsen, De Cuyper.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 45’ Jutglà (1-0), 72’ Ilenikhena (1-1), 90’ Vanaken (2-1).

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.