Home > Dit zijn het gezondste bedrijf, school en vereniging van Waregem

Dit zijn het gezondste bedrijf, school en vereniging van Waregem

Geschreven op 20 maart 2024 om 09:30 door Mario De Wilde

Eergisteren werden de drie winnaars van de Gezondste Organisatie van Waregem in de bloemetjes gezet. Renson won de titel van Gezondste Bedrijf, Centrum voor Volwassenonderwijs Miras is de Gezondste School en vzw ’t Kelderke werd de Gezondste Vereniging.

Voor de vijfde keer gingen we op zoek naar Waregemse organisaties die maximaal inzetten op de gezondheid van hun leden, leerlingen, collega’s… De wedstrijd werd opnieuw opgedeeld in drie categorieën: Gezondste Bedrijf, Gezondste School en Gezondste Vereniging. Naast de titel die de drie winnaars een jaar lang met trots mogen dragen, krijgen ze ook een oorkonde en 500 euro aan Waregembonnen. Die geldprijs kunnen ze alvast gebruiken om te blijven inzetten op gezondheid.

Gezondste Bedrijf | Renson
Renson werd het Gezondste Bedrijf. Tijdens de Week van de Mobiliteit stelde Renson als doel om met alle collega’s binnen een werkweek 10 000 duurzame carpool-, fiets- en wandelkilometers te verzamelen. Diezelfde week daagden zij hun medewerkers ook nog uit met een uitgebreide afterwork wandel- en fietstocht.

Gezondste School | cvo Miras
Centrum voor Volwassenonderwijs Miras pakte de titel van Gezondste School. Tijdens de week van 8 tot 13 mei 2023 organiseerden zij een welzijnsweek. Die stond volledig in het teken van het welzijn van de medewerkers en de verbinding met elkaar. Daarnaast werd er ook ingezet op de talenten van de eigen werknemers met workshops zoals tai chi, een kookactiviteit, een wandeling in Lozer, online workshops… Tot slot was er ook nog een fijne fietstocht langs alle locaties van Miras.

Gezondste Vereniging | vzw ’t Kelderke
De vzw ’t Kelderke werd dan weer de Gezondste Vereniging. Tijdens het appelplukseizoen ging ’t Kelderke samen met vrijwilligers ongeveer 600 kilogram appels plukken. ’t Kelderke wil graag inzetten op gezonde voeding voor kansarme klanten, maar ze krijgen weinig verse gezonde voeding aangeleverd. Daarom besteden ze hun eigen budget vooral aan de aankoop van groenten en fruit. Bovendien konden ze door zelf appelen te plukken hun klanten gedurende acht weken voorzien van 1 à 2 kilogram appelen per week.

Zesde editie in 2024
Nu we onze nieuwe ambassadeurs kennen, kijken we al vooruit! Volgend jaar zullen we voor de zesde keer op zoek gaan naar drie laureaten binnen dezelfde categorieën. Ben je dus leerling, leerkracht of directeur van een school? Lid, voorzitter, leider/leidster van een vereniging? Werknemer, werkgever, adviseur van een bedrijf? En werk je in 2024 rond gezondheid binnen jouw organisatie? Stel je dan kandidaat voor de titel en maak kans op een prijs van 500 euro. Inschrijven kan tot eind 2024 via www.waregem.be/gezondsteorganisatie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.