Home > Dit zijn de zestien West-Vlaamse !mpactscholen bekroond met Verkeer op School-medaille  

Dit zijn de zestien West-Vlaamse !mpactscholen bekroond met Verkeer op School-medaille  

Geschreven op 19 november 2021 om 17:19 door Mario De Wilde

Zestien basisscholen van scholengroep !mpact werden onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een Verkeer op School-medaille. De scholen kregen deze bekroning voor hun inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Dit jaar reikte de VSV in totaal 1388 medailles uit, een stijging ten opzichte van vorig jaar toen 1028 Vlaamse scholen een medaille kregen. Zeven op de tien basisscholen, 2844 in totaal, nemen deel aan minstens één VSV-initiatief per jaar.

Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.

Verschillende initiatieven

Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Voetgangersexamen), fietsen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Fietsexamen), DeGrote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen, en Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen. Elk van deze VSV-initiatieven levert de deelnemende scholen een punt op. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen Verkeer op School.
Zestien medailles Zestien !mpactscholen ontvingen een bronzen, zilveren of gouden medaille om aan de schoolpoort te hangen plus een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen. Karel Delheye, coördinerend directeur lager onderwijs: ‘Wij zijn blij met deze bekroning en de ondersteuning. Een mooie medaille visualiseert nu de verkeersinspanningen van onze scholen, maar het is vooral wat erachter zit dat belangrijk is: de dagdagelijkse inzet om onze kinderen zo vroeg mogelijk verkeersbewust te maken. Dat is belangrijk voor nu en voor later.’

Deze !mpactscholen uit Brugge, Blankenberge, Knokke-heist, Zedelgem, Lichtervelde, Jabbeke en De Haan wonnen een medaille:
Goud: GO! basisschool Freinet Context (Brugge)
GO! Basisschool Campus Paalbos (Brugge)
GO! Basisschool Zilvermeeuw (Blankenberge)
BSGO! De STEM-pel (Brugge)
GO! basisschool De Pannebeke (Brugge)
GO! basisschool miniMAKZ (Knokke-Heist)
GO! Basisschool De Glimlach (Zedelgem)
GO! basisschool Bloeiweide (Brugge)
Zilver: GO! Basisschool Manitoba (Brugge)
Freinetschool De Boomhut (Brugge)
Brons: GO! Basisschool Einstein (De Haan)
GO! Basisschool De Springplank (Brugge)
GO! freinetschool De Tandem (Brugge)
GO! Basisschool De Valke (Lichtervelde)
GO! Basisschool D’oefenschool (Blankenberge)
GO! basisschool Permekeschool  (Jabbeke)

1 reactie

Pierre Billiet
Geschreven op 2021-11-25 13:05:40
Proficiat voor jullie inzet en praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen. Ik wens de collega's van GO Bloeiweide nog veel succes toe.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.