Home > Dit zijn de winnaars van de eerste editie van de Torhout Awards

Dit zijn de winnaars van de eerste editie van de Torhout Awards

Geschreven op 10 juni 2022 om 12:49 door Mario De Wilde

Gisteravond 9 juni 2022 ging de eerste editie van de Torhout Awards door, waarbij het Lokaal Bestuur Torhout zijn lokale economie, bedrijven, handelszaken en ondernemers in de kijker zet. Ondernemers uit 4 categorieën ontvingen een prachtige prijs: handelszaak van het jaar, bedrijf van het jaar, starter van het jaar en horecazaak van het jaar. De Torhoutse kunstenaar Luc Descheemaeker ontwierp de prijs.

Het nieuwe bedrijventerrein, De Ringaert, verzamelt een aantal grote bedrijven en het moet een katalysator worden op vlak van economie. Tijdens de avond werd het bedrijventerrein kort voorgesteld met een kennismakingsfilm. Daarnaast heeft Torhout tal van grote en kleine ondernemers in de stad en dat is belangrijk voor de werkgelegenheid in de regio, los van het feit dat dit voor de stad ook welvaart meebrengt. Met de Awards willen we laten zien wat we te bieden hebben en tonen we onze trots voor onze handelaars, bedrijven en horecazaken. Onze economie moet meer in the picture komen.

“Torhout telt 2.101 actieve ondernemingen, goed voor 70,1 % jobratio (of verhouding van tewerkstelling t.o.v. beroepsactieve bevolking). We willen de Torhoutse economische dynamiek uitstralen door Awards uit te reiken aan het bedrijf van het jaar, de handelaar van het jaar, de horecazaak van het jaar en de starter van het jaar. Met deze awards willen we tonen dat we trots zijn op onze ondernemers”, aldus Burgemeester en schepen van economie, Kristof Audenaert.

Kandidaten
“Er waren 32 kandidaten die zich inschreven of werden voorgedragen voor deze 1ste editie Torhout Awards. Op 9 mei 2022 selecteerde de jury 3 genomineerden per categorie op basis van uitgewerkte voorwaarden in het reglement. De selectie was niet zo eenvoudig want er zitten best wat pareltjes tussen. De kandidaten doorliepen verschillende toetsen zoals innovatief concept, marktanalyse en haalbaar businessmodel, groei en toekomstvisie, en uitstraling voor Torhout”, aldus coördinator Lokale Economie, Ann Vanassche.

Winnaars
In de categorie ‘starter van het jaar’ werden Atelier P., Rosso Divino en Klimber voorgedragen. Rosso Divino ontving de prijs voor starter van het jaar.

In de categorie ‘handelszaak van het jaar’ werden RAIDA (voormalig Cool Electro Cycles), ruitersport Maddelin en Ctrl + C voorgedragen. RAIDA ontving de prijs voor handelszaak van het jaar.

In de categorie ‘horecazaak van het jaar’ werden de zaken Toe’koer, De Goeste en Bassud voorgedragen. Bassud ontving de prijs voor horecazaak van het jaar.

In de categorie ‘bedrijf van het jaar’ werden AD Delhaize Torhout, TSVB en Biscuits Dupon voorgedragen. Biscuits Dupon ontving de prijs voor bedrijf van het jaar.

Alle kandidaten werden telkens voorgesteld met een nominatiefilm. Om 21 u werden de winnaars bekend gemaakt en kregen ze de Torhout Award: een kunstwerk gelinkt aan het stadsembleem en met een persoonlijke toets over de bedrijfsactiviteit van de winnaar. De Torhout Award werd gemaakt door de Torhoutse kunstenaar Luc Descheemaeker.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.