Home > Dit zijn de West-Vlaamse ondernemers & laureaten Q-traject van Westtoer

Dit zijn de West-Vlaamse ondernemers & laureaten Q-traject van Westtoer

Geschreven op 3 maart 2023 om 06:16 door Mario De Wilde

Na een pauze van twee jaar, is het Q-traject, de kwaliteitsopleiding van Westtoer, weer volop ‘up and running’. In februari haalden opnieuw 27 West-Vlaamse toeristische organisaties succesvol de eindmeet van het Q-traject 2022-2023. Gedurende een jaar zetten deze enthousiaste deelnemers uit de reca-en logiessector, musea, attracties en toeristische infokantoren, zich met het team in om de kwaliteit van hun gastbeleving en -tevredenheid te optimaliseren.

“Vanuit de provincie willen we volop de kaart trekken van kwalitatief toerisme en de toeristische organisaties en ondernemers hierin ondersteunen. Zij zijn immers vaak het eerste en belangrijkste contact met de toeristen en recreanten en een essentiële schakel binnen de kwaliteitsbeleving”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde voor Toerisme.

Het provinciebedrijf Westtoer zet sterk in op de ondersteuning van de toeristische sector in al haar facetten. De ‘Corona-pauze’ van het Q-traject, werd aangegrepen om achter de schermen het Q-traject bij te sturen om met een nieuwe aanpak te starten in maart vorig jaar. Na twee jaar kon Westtoer eindelijk opnieuw laureaten van het Q-traject uit de vier regio’s in de bloemetjes zetten:

Regio Brugge en het Brugse Ommeland

Sacred Books Bruges
Adornesdomein & Jeruzalemkapel
Bourgognehof
Hotel Fevery

Regio Kust

Fort Napoleon
Het James Ensorhuis
Hotel Monarc
Toerisme Middelkerke
Toerisme Nieuwpoort
CJT vzw – Midwester
Ibis Budget Knokke

Regio Leiestreek

Atelier José Vermeersch
Studio ’t Hoveke
Brouwerij Omer Vander Ghinste
B&B Ilmatar ‘Clothing Optional’
Hippo War (gemeente Waregem)
2xperience/Vespa2rent
Ten Rooden Duifhuize
Avanco
De Stal Wervik

Regio Westhoek

Heerlyckheyt Roonen Bergh
La Compagnie des Moëres
Talbot House
Menin Gate
Vakantiehuis Romanie
‘t Hof Bellewaerde
‘t Hof van de Rhille
De Stal Wervik

Door in het Q-traject te stappen, kiezen toeristische ondernemers uit de reca-en logiessector en managers van musea, attracties en toeristische infokantoren er bewust voor om hun werking constant in vraag te stellen. Tijdens het Q-traject zetten ze de bril van de gast op om te achterhalen wat hem écht raakt zodat ze hem altijd een optimale ervaring kunnen bieden. Daarnaast wordt ook gezocht naar het bestaansrecht/ de WHY van de organisatie.

Hiervoor is er een samenwerking met een coach die hen begeleidt in dit traject, een mystery visit, en actieve bevraging van de klanten. De medewerkers, en dus het volledige team van de organisaties, worden actief betrokken. Dit is één van de zaken die het traject zo uniek maakt. Er is niet enkel aandacht voor de manager, het zijn vaak de medewerkers die het meeste contact hebben met de klant hebben.

“Als toeristische overheid willen wij iedereen die kwaliteit hoog in het vaandel draagt ten volle ondersteunen. We geloven er echt in dat we met het Q-traject een verschil kunnen maken en zullen hier de komende jaren dan ook blijven op in zetten”, stelt Sabien Lahaye-Battheu.

Binnen twee weken starten opnieuw een 25-tal enthousiaste ondernemers met het traject. Toeristische ondernemers kunnen zich hiervoor nog inschrijven via de website van Westtoer.

Foto: De 27 Q-laureaten kwamen samen in eventlocatie De Stal in Wervik om het afronden van hun Q-traject te vieren. ©Westtoer

 

Foto: de laureaten van De Kust

 

Foto: de laureaten van het Brugse Ommeland

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.