Home > Dit zijn de vijf winnaars Veggiechallenge in Brugge. Ook veggie receptenboekje is uit

Dit zijn de vijf winnaars Veggiechallenge in Brugge. Ook veggie receptenboekje is uit

Geschreven op 26 april 2025 om 07:02 door Mario De Wilde

In maart nam Stad Brugge enthousiast deel aan de jaarlijkse Veggiechallenge van ProVeg. Met tal van creatieve acties, inspirerende samenwerkingen en een flinke portie plantaardige goesting, behaalde Brugge de titel van Veggie Hoofdstad 2025. Een jaar lang mag Brugge deze eretitel met trots dragen.

De Veggiechallenge beloont steden op basis van vier criteria: het aantal deelnemers in verhouding tot het aantal inwoners, het aantal geregistreerde plantaardige maaltijden via de app, de betrokkenheid van het stadsbestuur en het aantal georganiseerde plantaardige activiteiten. Brugge sprong eruit met workshops, horecazaken die meededen, een plantaardige potluck met stadsmedewerkers en initiatieven vanuit het Brugs Food Lab.

Schepen van klimaat en energie Pablo Annys: “De titel van Veggie Hoofdstad is een erkenning voor de vele inspanningen binnen onze Brugse voedselstrategie ‘Brugge smaakt naar meer’, de Green Deal eiwitshift en ons klimaatplan ‘Brugge Naar Morgen’. Deze overwinning is voor iedereen die mee het verschil maakte. Dank aan onze ambassadeur Patrick Devos, de deelnemende horecazaken, het Brugs Food Lab en natuurlijk alle Bruggelingen die deelnamen aan de challenge.”

Tijdens de challenge konden Bruggelingen hun favoriete plantaardige recepten insturen, voorzien van een zelfgemaakte foto. De vijf winnende inzendingen werden gebundeld in een sfeervol receptenboekje, waarin creativiteit, smaak en lokaal enthousiasme samenkomen:

• Martine: Griesmeelkoekjes
• Annelien: Hete bliksem
• Silvia: Fluweelzachte bosstoofpot met romige aardappelwolken
• Trees: Chili stoofpotje
• Evelyn: Stevige umami-stoof met gepofte zoete aardappel

De winnaars ontvangen elk een cadeaubon van 50 euro voor een plantaardig gerecht bij een Brugse horecapartner. En een speciale dank aan de jury: De Republiek, SNT Brugge en Patrick Devos, die als ambassadeur van deze challenge zijn passie voor plantaardig eten mee in dit boekje giet. Ook enkele leden van het Brugs Food Lab deelden een van hun favoriete gerechten: Boer Bas, Karmamarkt, Sabine Martens, Sam Serveert.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.