Home > Dit zijn de kandidates (+1) om Tabaksfee 2021 in Wervik te worden

Dit zijn de kandidates (+1) om Tabaksfee 2021 in Wervik te worden

Geschreven op 20 augustus 2021 om 15:02 door Mario De Wilde

Eergisteren werden in het Nationaal Tabaksmuseum te Wervik de kandidates voor Tabaksfee 2021 voorgesteld. Opmerkelijk is dat men dit jaar zelfs een reservelijst met kandidaten heeft. “Het reglement bepaald dat slechts vijf kandidates mogen deelnemen aan de verkiezing van Tabaksfee”, aldus Dominiek Druart van VTB Cultuur. Op zondag 5 september weten we wie Tamica Labarque opvolgt, die twee jaar het kroontje mocht dragen, daar er wegens de gekende pandemie vorig jaar geen nieuwe Tabaksfee werd verkozen.
De eerste vijf ingeschreven kandidaten die meedingen naar het felbegeerde kroontje zijn: Lotte Eggermont, Hayley Goemaere, Fauve Van der Beke en Hailey Volckaert (alle uit Geluwe en Leni Delbart uit Wervik. Geen van de kandidates nam eerder al deel aan de Tabaksfeeverkiezing. Naast een theoretische proef moeten de kandidates ook een praktische proef afleggen. Voor het eerst wordt deze niet meer op zondagnamiddag gehouden, maar gebeurt vooraf bij een tabaksteler. Op zondagnamiddag zorgen Ze Quuaffeurz voor de muzikale sfeer vanaf 15 uur. Voor de toeschouwers is er een gratis rondleiding in het museum (15 uur) waar momenteel de dubbeltentoonstelling ‘Antonin Rispal’ (figuratieve tabakspotten) en ‘Josette Rispal’ (actuele kunst) loopt. Voor de kids is er een springkasteel & museumzoektocht.

De winnaars van de zomerwedstrijd ‘Het Woord van Wervik’ worden tijdens de verkiezingsnamiddag bekendgemaakt. De kroning van de nieuwe Tabaksfee is voorzien rond 16.15 uur. Nadien volgt het tweede deel van het optreden van Ze Quaffeurz.
Met hun deelname aan de Tabaksfeeverkiezing willen de kandidates vooral nieuwe mensen leren kennen, vinden ze het wellicht fantastisch om de stad te mogen vertegenwoordigen, Wervik op een andere manier leren kennen en op zoek gaan naar nieuwe ervaringen en uitdagingen.

Foto: op de foto alle kandidates, met uitzondering van Leni Delbart die ontbreekt op de foto

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.