Home > Dit zijn de beste stappenclashers van Diksmuide en ze ontvingen een mooie beloning

Dit zijn de beste stappenclashers van Diksmuide en ze ontvingen een mooie beloning

Geschreven op 15 juni 2024 om 07:08 door Mario De Wilde

Diksmuide scheerde hoge toppen tijdens de jaarlijkse 10.000 stappenclash: eerste op Vlaams niveau en tweede op regionaal niveau. Maar liefst 484 inwoners, een record, verzamelden mee stappen. De Sportdienst beloonde enkele verdienstelijke stappers, zowel individueel als in clubverband. De 10.000 stappenclash, een organisatie van het Vlaams Instituut voor Gezond Leven i.s.m. het LOkaal GezondheidsOverleg (LOGO), wil zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. Diksmuide zet als Gezonde Gemeente sowieso fel in op verschillende gezondheidsthema’s. Bewegen is er daar één van.
Meeste stappen in Vlaanderen
In Diksmuide registreerden 484 inwoners tijdens de meimaand maar liefst 160.313.544 stappen. Da’s goed voor 112.219 kilometer of bijna drie keer rond de aarde. Diksmuide verzamelde zo het meeste stappen van alle 170 deelnemende steden en gemeenten. Goed voor een eerste plaats in de stappenclash op Vlaams niveau in categorie B (10.000 – 20.000 inwoners). In de regionale stappenclash, die het aantal ingevoerde stappen afweegt ten opzichte van het totaal aantal volwassen inwoners, finishte Diksmuide als tweede.
Winnende inwoners
Inwoners die in de maand mei elke dag hun stappen registreerden, kwamen in aanmerking voor een prijs. De Sportdienst kon de volgende Diksmuidelingen belonen:
– Jeroen Gyselinck – krijgt een prijs t.w.v. 150 euro
– Melissa Vermeersch – krijgt een prijs t.w.v. 125 euro
– Nele Gamme – krijgt een prijs t.w.v. 100 euro
– Marnik Tanghe – krijgt een prijs t.w.v. 80 euro
– Ivan Monbailliu – krijgt een prijs t.w.v. 50 euro

De prijzenpot bestond uit streekproductenmanden, aangevuld met Diksmuidebonnen en wandel- en fietsboxen van de stad.

Ook Sport Vlaanderen deed een duitje in het zakje. Heidi Hongenae en Lise Deman kregen een waardebon van 50 euro van respectievelijk AS Adventure en Torfs. Kris Baeckelandt en Björn Gekiere kregen allebei een waardebon van 25 euro van Decathlon.
Sophie Dolphen kwam als winnares uit de bus van de wandelzoektocht, die de Sportdienst organiseerde naar aanleiding van de Week van het Gezin. Zij krijgt dankzij Sport Vlaanderen een fitnesstracker.
Winnende sportclubs
De Sportdienst daagde opnieuw de sportclubs van de stad uit om zoveel mogelijk stappen te verzamelen. De wandel- en fietsclubs scoorden dit jaar goed, want dit de top drie:
– De Donderdagstappers met in totaal 12.971 kilometer – prijs t.w.v. 200 euro
– Wandelclub Diksmuide met in totaal 10.185 kilometer – prijs t.w.v. 120 euro
– De Vredetrappers met in totaal 8.491 kilometer – prijs t.w.v. 80 euro
Eervolle vermeldingen
De oudste deelnemer van Diksmuide, de 81-jarige Maria Vandamme, zette gemiddeld dagelijks zo’n 18.701 stappen per dag.
Veerle Campe en Mieke Van Eenoo waren dit jaar de lokale stappenclashambassadeurs. Zij deelden een maand lang hun sportieve exploten met hun stadsgenoten. Onder meer de 80 kilometer lange Belgian Coast Walk, een trail door de Eifel en een trektocht door Noorwegen kleurden hun maand en leverden heel wat stappen op.
Sportieve personeelsleden
De personeelsleden van het lokaal bestuur toonden zich ook opnieuw van hun sportiefste kant. 181 medewerkers waren goed voor 50.320.483 stappen. Net zoals vorig jaar bewees de Sportdienst dat ze best sportief zijn. Zij verzamelden gemiddeld 16.111 stappen per dag. De wisselbeker voor dienst met de meeste stappen blijft dus in hun bezit. Vanessa De Smet van de poetsploeg op sportcomplex De Pluimen toonde zich de dapperste stapper: maar liefst gemiddeld 36.659 stappen per dag.

Per week kregen ook twee sportieve personeelsleden die hun stappen registreerden een Diksmuidebon t.w.v. 10 euro, net zoals er twee fruitmanden per week voorzien waren voor stappende diensten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.