Home > Dit zijn de 10 winnaars van ‘Oh Oh’ Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams

Dit zijn de 10 winnaars van ‘Oh Oh’ Oscar Popcorner, de filmrubriek in het West-Vlaams

Geschreven op 28 december 2021 om 10:10 door Mario De Wilde

Afgelopen weekeinde stond aflevering acht van onze filmrubriek ‘Oscar Popcorner’ op het menu. Wekelijks komt iemand uit onze provincie twee nieuwe films voorstellen die in een van de bioscopen van Kinepolis in onze provincie vertoond worden. Dat gebeurt redelijk origineel en ludiek in het West-Vlaams. Dit weekeinde is Luc Vermeersch uit De Haan onze ‘presentator met West-Vlaams dialect’ van dienst. Hij stelt in het kort de nieuwe Vlaamse film Bittersweet 16 en The Matrix Resurrections voor.

We starten al meteen met een komedie van onze West-Vlaamse regisseur Jan Verheyen met ook Kurt Rogiers en ons Joke Devynck in te zien zijn. Wat gebeurt er? Welnu, Lotte is een tiener van 15 en kijkt uit naar haar 16de verjaardag. Ze heeft een moeilijk jaar achter de rug, een toxische relatie met Astrid, het mooiste meisje van de klas, beschadigde haar zelfbeeld. Op het thuisfront is er ook een verrassende wending: haar ouders gaan uit elkaar. Hormonen razen door de puberlichamen en dagen worden gekleurd door ontluikende liefdes, de lastige maar mooie zoektocht naar seksuele identiteit, existentiële twijfels die alleen pubers kunnen invullen… Alle grote en kleine verhaallijnen zullen zich kruisen en komen tot een climax op het feest voor Lotte haar verjaardag. Haar Bittersweet Sixteen…”

De tweede film is heel andere koek. Ga even zitten voor The Matrix Resurrections van grensverleggend filmmaker Lana Wachowski. Die heeft het science fiction genre helemaal veranderd. In deze nieuwe film keren Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss terug als hun beroemde personages Neo en Trinity. We duiken in een wereld die bestaat uit twee realiteiten: het alledaagse leven en wat daarachter verborgen gaat. Om erachter te komen of zijn realiteit een fysieke of mentale constructie is en om te ontdekken wie hij werkelijk is, moet Mr Anderson er weer voor kiezen om het witte konijn te volgen. ’t Ja, een heel gedoe voor een toch wel heel speciale film. Ziezo, jullie kunnen vanaf nu rustig de kalkoen aansnijden.

Zij winnen een 1+ 1 gratis ticket voor een film naar keuze

Phoebe Jacobs, Ann Muylle, Ine Corner, Van Loo, M. De Baets, Colette Van Laere, R. Vuilsteke, Lorre Vanaerden, Jens Coucke en R. Roggeman

Omwille van de tijdelijke sluiting van onze bioscopen schorten we jammer genoeg onze ‘Oscar Poporner’ tijdelijk op. We spreken opnieuw af begin 2022

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.