Home > Dit is de nieuwe zandzakcontainer tegen wateroverlast op De Ruiter in Roeselare

Dit is de nieuwe zandzakcontainer tegen wateroverlast op De Ruiter in Roeselare

Geschreven op 10 juli 2024 om 07:07 door Mario De Wilde

In een nieuwe stap om wateroverlast effectief aan te pakken, werd onlangs een zandzakcontainer geplaatst in de Piljoenstraat. Deze maatregel is specifiek bedoeld om de inwoners van De Ruiter snel en efficiënt te kunnen helpen tijdens periodes van hevige regenval. De Ruiter is een watergevoelige regio, onder meer door de aanwezigheid van de Collievijverbeek. Afgelopen winter en najaar hebben voor wat problemen gezorgd, wat de noodzaak van extra voorzorgsmaatregelen benadrukte.

Eén van de grootste uitdagingen bij wateroverlast in de buurt, was dat inwoners tot nu toe naar de Stedelijke Ateliers in de Hoogleedsesteenweg moesten om zandzakken op te halen. Voor inwoners uit verder gelegen van de stad betekende dit verlies van kostbare tijd. Tijd die cruciaal kan zijn bij dreigende wateroverlast.

Na de zware wateroverlast in Roeselare in mei 2016 werd besloten om op strategische locaties vaste, kleine containers te plaatsen. Deze containers zijn uitgerust met zandzakken en plastic zeilen om woningen te beschermen. Ze zijn afgesloten met een cijferslot dat door bewoners bij nood geopend kan worden.

In 2017 werden de eerste zeven containers geplaatst, gevolgd door nog eens negen in 2021, waarmee het totaal op 16 kwam. De recente toevoeging in de Piljoenstraat is een belangrijke versterking voor de regio De Ruiter, die onder andere de Groenestraat, Kleine Moststraat, Piljoenstraat, Ieperseaardeweg, Waterstraat, Magermerriestraat, Kleine Moorsleedsestraat, Talpensdreef, Lolliestraat, Iepersestraat en Zilverbergstraat omvat.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.