Home > Dinsdag sluit iconisch openluchtzwembad van Oostende na 42 jaar definitief.

Dinsdag sluit iconisch openluchtzwembad van Oostende na 42 jaar definitief.

Geschreven op 25 augustus 2020 om 19:46 door Mario De Wilde

Komende maandag 31 augustus sluit het openluchtgedeelte van het huidige stedelijk zwembad na 42 jaar voor het grote publiek. Vanaf 1 september is het binnenzwembad opnieuw langer open op weekdagen en op zaterdag. Wie als recreant graag nog eens wil plonzen in het Oostendse openluchtzwembad, kan dat doen tot en met 31 augustus. Vanaf 1 september wordt het populaire en iconische openluchtzwembad met zicht op de Koninklijke Gaanderijen na 42 jaar gesloten voor publiek.

In het buitenbad kwamen er elk jaar 40.000 mensen zwemmen. Dit jaar -in moeilijke coronatijden- zal de teller op 20.000 afklokken. Vanaf 1 september is een nieuwe regeling van kracht voor het binnenbad. Het zwembad blijft elke dag geopend voor het publiek, met verruimde openingsuren:

weekdagen van 08.15 tot 20.00 uur
Zaterdag van 10.30 tot 18.00 uur
Zondag van 09.00 tot 17.00 uur
Tot eind september zullen een aantal Oostendse sportclubs bij goed weer wel nog trainen in het buitenbad. Op die manier is er in het binnengedeelte van het zwembad meer ruimte voor individuele zwemmers.

50-meterbad, instructiebad en peuterbad

Uit veiligheidsoverwegingen kunnen maximaal 100 zwemmers tegelijk terecht in het 50-meterbad. Baantjeszwemmen blijft daar de regel. Vanaf 1 september is het instructiebad ook opnieuw geopend, daar kunnen 10 zwemmers tegelijk in. Peuters kunnen samen met hun ouders gebruik maken van het kinderbad. Ouders moeten daarbij 1,5 afstand bewaren van elkaar. De glijbaan, whirlpools en springplank blijven voorlopig gesloten. Er wordt niet meer gewerkt met een reservatiesysteem. Er is geen beperking in tijd, wel in capaciteit.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.