Home > Dinsdag Belgische finale van Red Bull Campus Clutch in Howest Kortrijk

Dinsdag Belgische finale van Red Bull Campus Clutch in Howest Kortrijk

Geschreven op 3 november 2023 om 10:28 door Mario De Wilde

Komende dinsdag 7 november verdedigen vier e-sportsteams de eer van hun school op de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch in Howest Kortrijk: het Limburgse Osiris, KRC Genk Esports, VUB Gaming uit Brussel en UGent Esports. Dat laatste team zorgt ook voor een primeur: voor de eerste keer speelt ook een vrouw mee om de titel!

Na vier online qualifiers is het dinsdag 7 november 2023 eindelijk zover: de Belgische finale van Red Bull Campus Clutch. Lees als: de coolste potjes VALORANT, 5 tegen 5, op hoog niveau. Midden op de campus van Howest in Kortrijk. Met vier teams van over heel Belgie: UGent Valorant, het Limburgse Osiris, KRC Genk Esports en VUB Gaming uit Brussel. VALORANT pro player Scream en zijn goede vriend Beasty_Pride verslaan samen met Internetheld Abulic alle games live. De winnaar wordt daarna gevierd in Campuscafé De Villa.

“Als je de nationale finale van Red Bull Campus Clutch wint, gaat een volledig nieuwe wereld voor je open op de wereldfinale. Het is uniek om je land zo ver van huis te mogen vertegenwoordigen op een Valorant-toernooi. Ook dit jaar hebben we er weer enorm veel goesting in!” – Adumon, coach KRC Genk Esports

De finalisten!

UGent Valorant (Gent)

Noah Benoit (UGent)
Nathan Benoit (UGent)
Sarah Van Landeghem (UGent)
Alexander Nollet (UGent)
Warre Vandenhoucke (HOGENT)
Adem Ayari/Artomic (HOGENT)

“Red Bull ondersteunt de esports community al jaren, en met Red Bull Campus Clutch is er nu ook iets specifieks voor studenten. Een geweldig initatief! Wat in ons voordeel speelt, is de team spirit die er heerst. We zijn allemaal even gemotiveerd om de top te bereiken en dat kan wonderen doen tijdens zo’n finale.”

KRC Genk Esports (Genk)

Jeroen Saelens/Zenzzor (HOGENT)
François Decerf/Frandec (Haute école Léonard de Vinci)
Tiago Teixeira Dos Santos/Kayn (Haute École Francisco Ferrer)
Bren Put/Darka1 (Hogeschool PX)
Matthew Wan/Secci (AP Antwerpen)
Alexander Dumon/Adumon (Hogeschool PXL)

“Red Bull Campus Clutch brengt studenten van over heel België samen. Zelf spelen wij met iemand uit Antwerpen, twee studenten uit Brussel, een uit Hasselt en een uit Brugge. We komen samen en delen onze passie voor het spel. Voor de Qualifiers dachten we dat dit een ‘piece of cake’ zou zijn. Maar Osiris bleek wel een geduchte tegenstander te zijn… Alles zit ‘em in de voorbereiding nu.”

VUB Gaming (Brussel)

Robbe Thielemans/Thirob (VUB)
Thor Gouverneur/Maexic (VUB)
Gebbe Wauters/Chaosdweller (UCLL)
Denzel De Leeneer/distexe (Thomas More)
Jan Vanderleenen/Numpo (Odisee)
Kacper Chrolowski/Express (KdG)

“Wat een leuk initiatief, Red Bull Campus Clutch. Het geeft alle studerende Valorant-spelers de kans om hun honger naar high level competitie te stillen, maar er is ook genoeg ruimte voor spelers die het gewoon voor de fun doen. Wij namen al deel aan de eerste editie en het is heel interessant om te zien dat het niveau jaar naar jaar stijgt.”

Osiris (Hasselt)

IanAce/Ian Otzipka (UCLL)
Aquifo/Akiff Erdem (AP Hogeschool)
Mauwi/Sebe-Maurits vansande (Odisee)
Cha0s/Robbe Leboy (KDG)
Chronos/Bouwe Van der Auwera (Thomas More)
Thomas Jacobs

“RBCC is een bijzonder goed concept. Het is een soort “proving ground” voor studenten. Voor ons is dit de highlight van het jaar. We verwachten een spannende finale tegen KRC Genk Esports te spelen. En dan naar Turkije…”

Na de Belgische finale? Naar Istanboel!

40.000 studenten nemen dit jaar deel aan ruim 400 Qualifiers in zo’n 50 landen. In België werden vier online qualifiers en nu een nationale finale georganiseerd. Dat in samenwerking met Logitech G, Alternate, Backforce, Agon by AOC en Intel NUC. Het team dat de nationale finale wint, trekt eind november naar Instanboel om er onze Belgische eer te verdedigen op de wereldfinale. Vorig jaar was het team PXL Esports dat – voor het tweede jaar op rij – het ticket naar die wereldfinale won. De globale prijzenpot bedraagt dit jaar 20.000 euro. De stakes zijn dus high op 7 november in Howest Kortrijk.

“VALORANT is enorm populair, maar in België blijft de competitive scene relatief klein. En wij als Howest Esports willen een actieve rol spelen in de groei en het bekendmaken van dit tactisch spel in ons land. Red Bull Campus Clutch is de uitgelezen kans om dat te doen! De studenten van onze afstudeerrichting Business Innovation in Esports zijn actief betrokken bij de organisatie en opvolging van dit evenement.” – ​ Bert Wouters, Howest Esports

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.