Home > Dinsdag a.s. is er de eerste van vier bruisende avondmarkten in Sluis

Dinsdag a.s. is er de eerste van vier bruisende avondmarkten in Sluis

Geschreven op 12 juli 2023 om 07:42 door Mario De Wilde

Een vaste ‘topper’ op de evenementenkalender van Middenstandsvereniging Sluis zijn de avondmarkten. Op 4 dinsdagen in het seizoen bruist het Sluise vestingstadje van de gezelligheid. Traditiegetrouw vinden de avondmarkten plaats op de laatste twee dinsdagen van juli en de eerste twee dinsdagen van augustus, dus 18, 25 juli, 1 en 8 augustus.

Wat ooit begon als een ‘markt in de avond’ is inmiddels uitgegroeid tot een dagevenement van formaat. Vanaf 11 uur start de braderie die tot 22 uur duurt. Op de braderie staan veel standwerkers. Op een ludieke manier brengen zij hun producten aan de man. Ook de winkels zijn tot 22 uur geopend.

De organisatie heeft ook dit jaar weer flink uitgepakt en toffe straatacts vastgelegd. Deze trekken over de braderie vanaf circa 16 uur. Je kan dan ook zomaar oog in oog staan met een kermispaard of de tijdreizigers. Oppassen is het als de Red Saurussen door Sluis trekken, ze happen naar handen en zwaaien met hun staarten. Benieuwd naar de acts per avondmarkt? Neem dan een kijkje op www.sluisonline.nl Natuurlijk mag een drankje, hapje en dansje op de avondmarkten niet ontbreken. Op de vele terrassen klinkt er (live)muziek tot in de late uurtjes.

 

Informatie over alle evenementen, wandel- en fietsroutes, leuke adresjes e.d. vind je op www.sluisonline.nl

Foto’s Theo Ide

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.