Home > Dinsdag a.s. 14de editie ‘Pardoes’, kinderpoppentheaterfestival Moorslede-Ledegem

Dinsdag a.s. 14de editie ‘Pardoes’, kinderpoppentheaterfestival Moorslede-Ledegem

Geschreven op 22 juni 2022 om 09:44 door Mario De Wilde

Op dinsdag 28 juni organiseren de cultuurdiensten van Ledegem en Moorslede voor de basisscholen uit deze gemeenten de 14de editie van het kinderpoppentheaterfestival ‘Pardoes’. Pardoes is 16 jaar geleden ontstaan als een idee voor een relatief klein gebeuren in Moorslede. Maar in samenspraak met de directies van de scholen groeide dit snel uit tot een groots project. De gemeente Ledegem was meteen bereid om dit gebeuren samen met Moorslede te organiseren, zodat het nog grootser kon aangepakt worden. Omdat dit idee eigenlijk per ongeluk sneller van start ging en alles plots nogal groot werd, ontstond de naam ‘Pardoes’. Na een pauze van 2 jaar staan niet alleen wij, maar ook de scholen en gezelschappen, te popelen om er terug in te vliegen!

Op dinsdag 28 juni zullen opnieuw zo’n 2 000 kinderen van de kleuter- en lagere scholen, uit alle netten en uit beide gemeenten, op stap gaan. In plaats van 2 poppentheatervoorstellingen bij te wonen zoals in de eerste edities, wonen ze nu één poppentheatervoorstelling bij en één openluchtoptreden. Tussendoor bieden we aan de peuters en kleuters ook springkastelen, een bewegingsparcours en zwemmen aan op site Grimmertinge. De kinderen van het lager onderwijs wandelen of fietsen zoveel mogelijk van de ene naar de andere voorstelling. Voor het vervoer van de kleuters zorgen de gemeentebesturen voor bussen. Extra bussen staan klaar, mocht het regenen.

In het totaal vinden er op die dag 15 poppentheatervoorstellingen plaats en 3 openluchtconcerten en dit op verschillende locaties in Moorslede en Ledegem. In bijlage vind je een overzicht van de uren en de voorstellingen op de verschillende locaties.

De openluchtoptredens vinden plaats op de parking achter GC De Bunder in Moorslede. Voor de peuters, kleuters en het eerste leerjaar is er een optreden van Mega Mindy om 11.30 uur. Voor de kinderen van het 2de, 3de en 4de leerjaar is er om 14.15 uur de muziekvoorstelling ‘De hemel in mijn hoofd’. De oudsten van het 5de en 6de leerjaar starten om 9.30 uur met een openluchtoptreden Michael Schack.

De dag zelf start om 7 uur met ontbijt en verwelkoming van alle gezelschappen in GC De Bunder. Daarna trekken alle gezelschappen vergezeld van een begeleider naar hun locatie, bouwen ze hun decor op en maken zich klaar voor de eerste voorstelling. Sommige gezelschappen komen van iets verder en zullen al op maandag hun decor komen opzetten. Zij overnachten in Dadizele. De eerste voorstellingen starten dinsdagmorgen vanaf 8.45 u. en de laatste voorstelling eindigen om 15.30 u. Op die manier kunnen alle kinderen ‘s avonds tijdig terug op school geraken.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.