Home > Dinner with the Queen: tafelen tussen de bloemetjes en de bijtjes op groen West-Vlaams eilandje

Dinner with the Queen: tafelen tussen de bloemetjes en de bijtjes op groen West-Vlaams eilandje

Geschreven op 17 mei 2019 om 20:02 door Mario De Wilde

Vier mensen die met oneindig veel passie en durf smakelijk en gezond ondernemen. Ziedaar het event dat het kwartet Gilles De Backer, imker Ronny De Vylder, biofruitteler Bart Van Parijs en beste Culinaire Bloemenchef van de Benelux Lieven Lootens (Restaurant Aards Paradijs) met ‘Dinner with the queen’ van 17 juni tot 17 juli organiseren. Gisteravond was er de ouverture op dit groen West-Vlaams eilandje van Oeselgem en over een maand kan het publiek van dit alles genieten.

Wist je dat… Er zonder bijen ook geen paprika, frambozen of mosterd meer zou zijn? Elk van die gewassen zijn pas levensvatbaar na bestuiving door een bij, en ze zijn niet de enige ! Maar liefst driekwart van al onze groentegewassen zien pas het levenslicht na bestuiving.
Alsof dat nog niet genoeg is, zijn deze bontgekleurde wezentjes de scheppers van het zogenaamde ‘nectar van de goden’: honing.
“Ik ben deels bij mijn grootouders opgegroeid in een bloemen- en bosrijke omgeving waar vogels en insecten omnipresent waren” vertelt Gilles De Backer. Met ‘Dinner With The Queen’ brengen we hulde aan de bloemetjes en de bijtjes, met name de koninginnebij.
Daarvoor tovert “Beste Culinaire Bloemenchef Benelux” Lieven Lootens, zijn liefde voor bloemen om naar een zintuiglijk festijn waar unieke smaakpaletten met bloem- en honingtoetsen de boventoon voeren. “Hier word ik gelukkig van” zegt Lieven Lootens.
Deze culinaire reis dompelt de blozende en gezonde levensgenieter van kop tot teen onder in het magische rijk van de koninginnebij.

Programma:
Parking
*
Ontvangst gasten met “Save The Queen” Gin cocktail
*
Rondleiding tussen de fruitranken op de plukweide
*
Bezoek aan de bijen kasten
*
Hapjes op de Quan
*
5-gangen menu Live Cooking op de Quan
*
Nagerechtjes
*
Bloementhee en mignardises
*
Inclusief aangepaste wijnen
&
geïnfuseerde waters Bij-Levenis

Enkel op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagavond. 150 € incl. BTW

www.dinnerwiththequeen.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.