Home > Diksmuidse reikte sportprijzen uit. Kenneth Verstegen en Katrijn Hillewaere sportman en sportvrouw

Diksmuidse reikte sportprijzen uit. Kenneth Verstegen en Katrijn Hillewaere sportman en sportvrouw

Geschreven op 5 april 2024 om 13:28 door Mario De Wilde

Tijdens de jaarlijkse sportkampioenenviering kregen heel wat Diksmuidse sporthelden een mooie erkenning. Kenneth Verstegen ging lopen met de titel van sportman, Katrijn Hillewaere met die van sportvrouw 2023. De zeventienjarige Mare Laridon mag zich sportbelofte noemen, Jeroen Borra dé G-sporter van het jaar. Ook Ronny Buggenhout en TC De Maene U11 vielen in de prijzen, respectievelijk als sportverdienste en sportploeg. De sportdienst en sportraad van Diksmuide belonen tijdens de jaarlijkse kampioenenviering in CC Kruispunt heel wat lokaal talent voor hun prestaties en inzet. Het voorbije jaar 2023 sprongen deze dames en heren sportief in de kijker:

Sportman

Wielrenner Kenneth Verstegen behaalde enkele mooie resultaten in 2023. Hij won de wielerwedstrijd in Lichtervelde, behaalde vier keer de tweede plaats, werd knap vijfde in Gent-Staden en achtste in de Omloop Het Nieuwsblad U23.

Verstegen fietst dit jaar opnieuw in de kleuren van Dovy Keukens-FCC. De afgelopen twee seizoenen maakte hij deel uit van EFC-L&R-Van Mossel, maar hij start en eindigt z’n belofteloopbaan bij dezelfde ploeg. Hij hoopt alvast om ook in 2024 enkele mooie resultaten neer te zetten. Door zijn doorzettingsvermogen, motivatie, discipline en focus twijfelt z’n entourage daar niet aan.

Sportvrouw

Katrijn Hillewaere heeft al een tijdje de loopmicrobe te pakken. Veel kans dat je Katrijn, als voorbereiding op een wedstrijd, in haar sierlijke loopstijl al eens tegenkwam op een van de vele landelijke wegen die Diksmuide rijk is. Niet voor niets luidt haar bijnaam de ‘Hinde van Keiem’.

Lopen staat voor Katrijn voornamelijk synoniem voor plezier, maar toch kon ze in 2023 een aantal mooie prestaties neerzetten. Zo haalde ze, een week nadat ze te kampen had met corona, de finish in de marathon van Rotterdam in 3:43:01. Ze schreef de 21 kilometer lange uitdagende trail Heuvelland Wijnmarathon op haar naam en sloot het jaar in stijl af met winst op de kerstloop in thuisstad Diksmuide. Daarnaast haalde ze mooie toptienplaatsen in de Trail D’Oostkamp en de Fintro Run Corrida in Lombardsijde. Ze stond ook mee op het podium bij de teams (tweede plaats) in de MIVOS triatlon in Diksmuide.

Sportbelofte

Mare Laridon (17) is een echt voetbaldier. Tot haar vijftiende speelde ze bij de jongens van KSV Diksmuide, nadien maakte ze de overstap naar Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem. Ze speelt er centraal achterin of als verdedigende middenvelder in eerste nationale, de op één na hoogste klasse in het vrouwenvoetbal. Ze werd al twee keer verkozen als beste speelster van haar eigen team. Sinds kort mag Mare zich ook ‘Red Flame’ noemen, het nationale team bij de vrouwen. Ze verzamelde haar eerste caps bij zowel de U17 als de U19. Haar opmerkelijke prestaties gingen niet onopgemerkt voorbij. Ze kreeg al een aanbieding van Superleague-ploegen Zulte-Waregem, Anderlecht en Club Brugge.

G-sporter

Jeroen Borra heeft een verstandelijke beperking, maar dat houdt hem niet tegen om te sporten. Integendeel, sport is z’n uitlaatklep. Hij is in heel wat disciplines actief zoals zwemmen, fietsen, lopen, triatlon, maar ook dans en voetbal. In ’23 nam hij deel aan onder meer de wintertriatlon Trizer en de MIVOS triatlon in Diksmuide, de kerstrun in Klerken waar hij individueel de 2,5 kilometer aan een mooi tempo van 12 km/u liep, heel wat G-zwemwedstrijden over heel Vlaanderen … In het zwemmen haalde hij ook een bronzen medaille op de Special Olympics.

Sportploeg

Michelle Vanhoutte, Nina Bal en Marie Laure Lams vormen samen de U11 van tennisclub De Maene én blinken ook samen uit. In de strijd om het provinciaal kampioenschap wonnen ze al hun poulewedstrijden. Ze gingen verder door op hun elan en trokken aan het langste eind in zowel de kwartfinale, halve finale als de finale. De U11 mocht ook meedingen naar de Vlaamse titel, maar moest in de finale de duimen leggen. Het harde werk en de liefde voor de sport scheppen een band, want de jongedames zijn ondertussen de beste vriendinnen.

Sportverdienste

Ronny Buggenhout is al jaren een bekend gezicht in de Diksmuidse sportwereld. Hij is sinds jaar en dag bestuurslid van zwemclub ZB Bruinvissen en was ook official bij verschillende zwemwedstrijden. Hoogtepunten waren de kortebaanwedstrijden in Qatar en Atlanta.

Daar stopt het echter niet, want Ronny is gebeten door sport. Hij was jarenlang actief als scheidsrechter in het voetbal en is op vandaag nog altijd actief in de wielerwereld. Bij de passage van Gent-Wevelgem op het grondgebied van Diksmuide, zorgde Ronny er als verantwoordelijke voor de seingevers dat die doortocht vlekkeloos verliep.

 

Op de groepsfoto herken je onder meer (met de medailles rond de nek, v.l.n.r.): Jeroen Borra (G-sporter), Kenneth Verstegen (sportman), de U11 van TC De Maene (sportploeg) en Mare Laridon (sportbelofte). Katrijn Hillewaere (sportvrouw) en Ronny Buggenhout (sportverdienste) ontbreken op de foto.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.