Home > Diksmuidelingen kunnen pasfoto’s laten nemen in stadhuis voor bepaalde identiteitsdocumenten

Diksmuidelingen kunnen pasfoto’s laten nemen in stadhuis voor bepaalde identiteitsdocumenten

Geschreven op 9 juli 2024 om 07:09 door Mario De Wilde

Inwoners van Diksmuide kunnen voortaan aan het loket van Burgerzaken gratis professionele foto’s laten nemen voor bepaalde identiteitsdocumenten. Dat helpt om identiteitsfraude tegen te gaan en zorgt ervoor dat de foto’s ook onmiddellijk voldoen aan de geldende regels. Het lokaal bestuur stapte mee in het ‘Live Enrollment’ project van de federale overheid om het nemen van professionele foto’s aan het loket mogelijk te maken. Inwoners die een identiteitskaart, Kids-ID, reispaspoort of vreemdelingenkaart nodig hebben, kunnen een beroep doen op deze gratis dienst.

Betere dienstverlening
Dat zorgt niet enkel voor een betere dienstverlening, maar ook dat inwoners niet opnieuw moeten langskomen omdat de foto niet voldoet. Die moet immers aan heel wat criteria voldoen, onder meer qua belichting, achtergrond, houding en gelaatsuitdrukking. Bovendien gaat het ook identiteitsfraude tegen, want de medewerkers van de dienst Burgerzaken kunnen eenvoudiger nagaan of de persoon die het identiteitsdocument aanvraagt, effectief de persoon is die op de pasfoto staat.

Niet voor rijbewijzen en baby’s
Voor rijbewijzen is het nog niet mogelijk om foto’s te nemen, omdat er een ander systeem gebruikt wordt. Standaard wordt de foto van de identiteitskaart gebruikt voor het rijbewijs, maar burgers kunnen ook zelf een pasfoto meebrengen. Voor een Kids-ID kunnen er geen foto’s van baby’s genomen worden. Kinderen moeten zelfstandig recht kunnen zitten en voor zich uit kunnen kijken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.