Home > Diksmuide zet Diksmuideapp nu al stop

Diksmuide zet Diksmuideapp nu al stop

Geschreven op 24 april 2019 om 13:29 door Mario De Wilde

Na een evaluatie van het gebruik van de Diksmuideapp beslist het stadsbestuur om die stop te zetten. Wie de app ooit heeft gedownload mag deze dus verwijderen. De Diksmuideapp werd in september 2017 gelanceerd. Voor het stadsbestuur was de werking van de app aanvankelijk gratis. Begin dit jaar maakten de makers evenwel bekend dat de app voortaan betalend zal zijn. Het stadsbestuur beslist na de evaluatie en afweging van de kosten om de app stop te zetten.

Evaluatie

De evaluatie maakte duidelijk dat de app te tijdrovend is en te weinig resultaat geeft. Andere communicatiekanalen bereiken veel meer hun beoogde doelgroep. Ook voor de handelaars bleek de werking te complex waardoor zij maar weinig nieuwsberichten postten. De stedelijke website is als kanaal veel sterker. Door het responsieve karakter kunnen mensen die gebruiken zoals een app.

Wat met de melding om je afval buiten te plaatsen?

Wie het handig vond om een seintje te krijgen om het afval buiten te plaatsen voor ophaling, kan de app ‘Recycle!’ van Fostplus downloaden. Recycle! weet alles van afval. Waar staat de dichtstbijzijnde glasbol? Wanneer zet ik het oud papier buiten? Waar blijf ik met mijn oude batterijen?

Meldingen voor het stadsbestuur

Wie regelmatig digitaal meldingen verstuurde richting de stadsdiensten kan dat nog steeds via de smartphone. Vul het meldingsformulier in via www.diksmuide.be, en jouw melding zit rechtstreeks in het programma van de stadsdiensten voor afhandeling.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.