Home > Diksmuide sluit sportcomplex De Pluimen met onmiddellijke ingang

Diksmuide sluit sportcomplex De Pluimen met onmiddellijke ingang

Geschreven op 26 oktober 2020 om 13:20 door Mario De Wilde

Zonet werd in de stedelijke crisiscel van Diksmuide beslist om sportcomplex De Pluimen met onmiddellijke ingang preventief te sluiten tot en met zondag 1 november. Ze neemt deze drastische maatregel enerzijds om de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers te garanderen, anderzijds om vakantiekamp ‘Herfstkriebels’ te redden.

Een medewerker van de sportdienst heeft een positieve coronatest afgelegd, meerdere medewerkers moeten in quarantaine. Om de veiligheid van onze medewerkers en bezoekers te garanderen besliste de crisiscel onder leiding van burgemeester Lies Laridon in samenspraak met Marc De Keyrel (schepen voor Sport en Jeugd) om sportcomplex De Pluimen preventief de rest van de week te sluiten. Ze neemt deze drastische maatregel eveneens om vakantiekamp Herfstkriebels maximaal te redden. Veel ouders rekenen hier op als opvang tijdens de herfstvakantie. De sportdienst was alvast goed voorbereid om Herfstkriebels coronaproof te laten verlopen. We zetten alles op alles in om dit in goede banen te leiden.

Verduidelijking sluiting sportcomplex De Pluimen

Specifiek gaat het om het sportcomplex De Pluimen met daarin de verschillende sporthallen, de gevechtssportzaal, de spiegelzaal, de fitness en het zwembad. De tennisvelden en -hal, de voetbalpleinen en atletiekpiste behoren hier niet toe. Deze blijven dus verder open binnen de vooropgestelde federale maatregelen.

Dienstverlening schakelt over op afspraak

De crisiscel nam ook de beslissing om de stedelijke dienstverlening enkel via afspraak te laten verlopen. Zo vermijden we dat mensen onnodig met elkaar in contact komen. Wie een afspraak wil maken kan mailen of bellen naar de gewenste stadsdienst of contact opnemen met ons centraal onthaal via 051 79 30 00 of onthaal@diksmuide.be.

Aantal besmettingen – oproep aan inwoners

Het cijfer van Diksmuide staat vandaag in de zorgatlas op 78 nieuwe besmettingen de laatste zeven dagen. Dit ligt iets lager dan een aantal omliggende gemeenten die vandaag allemaal rood kleuren. Diksmuide krijgt de kleurcode oranje. We doen daarom opnieuw een oproep aan onze inwoners om de maatregelen strikt op te volgen en alert te zijn. We vragen verhoogde waakzaamheid in de buurt van scholen, bushaltes en het station. Het schema in de bijlage kan duidelijkheid brengen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.