Home > Diksmuide is een van de 13 West-Vlaamse gemeenten die geselecteerd is voor een Profploeg

Diksmuide is een van de 13 West-Vlaamse gemeenten die geselecteerd is voor een Profploeg

Geschreven op 26 oktober 2021 om 08:28 door Mario De Wilde

Vlaams Minister van Economie Hilde Crevits wil lokale besturen bijstaan in hun beleid rond ‘bedrijvige kernen’. De eerste 33 gemeenten ontvangen nu kosteloos en op maat begeleiding van de ‘Profploeg’. Dat is een team van experten in ruimtelijke ordening, e-commerce, vastgoed, events, stedelijke logistiek en sociale media. Deze zullen met creatieve ideeën en concrete acties onze Vlaamse handelskernen nieuw leven inblazen.

Wat doet de Profploeg?

De Profploeg is een team van experten die gemeenten kosteloos bijstaat met concrete antwoorden en maatregelen om bruisende handelskernen te creëren. Haar werking is allesbehalve traditioneel. Geen studie vanop afstand, maar experten die rondlopen in gemeente- of stadskernen en concrete acties voorstellen. Het kan gaan over het ontdekken van verborgen parels met potentieel, het ontwikkelen van innovatieve winkelconcepten, de make-over van een dorpsplein, het oplossen van een mobiliteits- of parkeerprobleem of het creatief in de etalage zetten van de troeven van de handelskern.

Van de 35 gemeenten die voor 13 augustus 2021 een aanvraag hebben ingediend, kunnen nu 33 gemeenten van start gaan met de Profploeg. Het gaat om 13 gemeenten in West-Vlaanderen, 7 gemeenten in Antwerpen, 5 gemeenten in Oost-Vlaanderen, 5 gemeenten in Vlaams-Brabant en 3 gemeenten in Limburg. We zijn verheugd dat Diksmuide geselecteerd is voor de profploeg.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.