Home > Diksmuide gaat strenger toezien op doordraaien blauwe schijf

Diksmuide gaat strenger toezien op doordraaien blauwe schijf

Geschreven op 15 mei 2019 om 15:53 door Mario De Wilde

In de blauwe zone van Diksmuide kan je met een (correcte) parkeerschijf twee uur gratis parkeren. Wie langer wil parkeren, kan zijn wagen kwijt op een van de centrumparkings. Toch stellen we heel wat misbruik binnen de blauwe zone vast. Indigo voert de controle op. Het centrum van Diksmuide is grotendeels blauwe zone. Van 8 tot 18 uur kan je er twee uren parkeren. In een aantal zones moet je enkel tussen 8 en 14 uur je parkeerschijf leggen.

Misbruik?

Indigo is de externe parkeerbeheerder die het parkeren in Diksmuide in concessie heeft. Ze constateren dat veel werknemers, toeristen,… hun parkeerschijf systematisch doordraaien. Zo staan ze dus vaak veel langer dan twee uren op dezelfde parkeerplaats. Indigo zal hier in de toekomst strenger op controleren.

Een alternatief: de centrumparkings

Wie langer dan twee uur wenst te parkeren, kan terecht op de centrumparkings aan het station, aan de Fabrieksstraat en aan de Beerstblotestraat.

Centrumparking
Afstand tot Grote Markt
Wandeltijd

Station (200 plaatsen)
300 meter
4 minuten

Beerstblote (77 plaatsen)
450 meter
6 minuten

Fabriekstraat (40 plaatsen)
460 meter
6 minuten

Extra mogelijkheden in de namiddag

Wie in de namiddag in Diksmuide moet zijn, heeft nog meer parkeermogelijkheden. In een aantal blauwe zones is de beperkte parkeertijd gelimiteerd tussen 8 en 14 uur. Zo kunnen bezoekers die aankomen vanaf 11.31 uur (en dus hun parkeerschijf op 12 uur mogen zetten) blijven staan tot 8 uur ’s ochtends de dag erna. Zones die tot deze uitzondering behoren zijn: de parking aan de bushaltes van De Lijn, de parking langs het zwembad, Sint-Jansstraat, Sint-Jansplein, de parking van het lokaal dienstencentrum / CC Kruispunt, de Fuselierstraat, de Rosemarijnstraat en de IJzerlegerstraat.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.