Home > Dikke Mathille gaat na haar botox-kuur morgen terug liggen waar ze vroeger in Oostende lag

Dikke Mathille gaat na haar botox-kuur morgen terug liggen waar ze vroeger in Oostende lag

Geschreven op 12 maart 2024 om 07:56 door Mario De Wilde

Na maanden van onzekerheid is de kogel door de kerk: het bekende standbeeld ‘De Zee’, in de volksmond beter bekend als de ‘Dikke Mathille’, wordt na haar botox-kuur van zowat een half jaar teruggeplaatst op haar vertrouwde plaats aan het Leopoldpark in Oostende, vlak voor het Casino Kursaal. Het stadsbestuur van Oostende had plannen om Mathille op een andere plaats terug te zetten, maar van dat plan werd snel afgestapt na een storm van protest van buurtbewoners en vrijwel alle Oostendenaars. Die plaatsing zal snel gebeuren want vanaf morgen gaan stadsarbeiders al aan de slag om het beeld op haar vertrouwde plaats te installeren.

Om het beeld te beschermen, werd er een laag microkristallijne was op aangebracht. Deze was vormt een onzichtbare barrière en beschermt tegen vertroebeling, corrosie, vingerafdrukken, water- en alcoholvlekken. Het biedt een hoge weerstand tegen vocht en wordt ook ingezet om bronzen beelden in de buitenlucht te beschermen tegen verwering. In de toekomst zal die was om de 6 à 12 maanden opnieuw moeten worden aangebracht om voldoende bescherming te blijven bieden.

Om het transport en de plaatsing vlot te laten verlopen, wordt de Leopold II-laan tijdelijk afgesloten. Er is een omleiding voorzien.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.