Home > Dikke Mathille gaat na de restauratie liggen waar ze altijd al lag in Oostende

Dikke Mathille gaat na de restauratie liggen waar ze altijd al lag in Oostende

Geschreven op 26 september 2023 om 08:41 door Mario De Wilde

Oostende heeft zopas beslist om het beeld ‘De Zee’ van Georges Grard, in de volksmond ‘Dikke Mathille’, te laten liggen op de huidige locatie. Het kunstwerk zal wel grondig gerestaureerd worden en daarna op dezelfde locatie teruggeplaatst worden. De laatste weken werd duidelijk dat het voor een aantal Oostendenaars onoverkomelijk is om het beeld ‘De Zee’ van Georges Grard, terug te plaatsen op de oorspronkelijke locatie aan het Kursaal. Het stadsbestuur vindt dat er echter grotere uitdagingen zijn voor de stad, daarom deze beslissing. Het stadsbestuur wenst daarmee de polemiek rond het verplaatsen van het kunstwerk te beëindigen.

Het is intussen heel duidelijk dat dit beeld veel mensen nauw aan het hart ligt. De plannen om ‘Dikke Mathille’ grondig te laten restaureren en volledig in ere te herstellen, worden dan ook onverkort voortgezet. Ze moet daarvoor tijdelijk verplaatst worden, maar zal nadien dus meteen op de huidige locatie teruggeplaatst worden. Ook de zichtbaarheid van het kunstwerk wil het stadsbestuur verbeteren, door de hagen rondom in te korten.

Het belangrijkste voor de stad is dat ‘Dikke Mathille’ in ere hersteld wordt. Het beeld heeft een heel grondig onderhoud nodig. Dat zal er zo snel mogelijk komen. En daarna plaatst de stad het terug op de huidige locatie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.