Home > Digipunt voor Inloophuis ’t Sas van OCMW Brugge

Digipunt voor Inloophuis ’t Sas van OCMW Brugge

Geschreven op 14 juli 2023 om 08:15 door Mario De Wilde

Inloophuis ’t Sas van OCMW Brugge heeft een Digipunt geopend. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse tuinfeest. Een Digipunt is een locatie waar mensen toegang hebben tot een computer om online informatie op te zoeken of formulieren in te vullen. Op vaste tijdstippen is er ook ondersteuning mogelijk. 3 juni was de Dag van de Digibanken in heel Vlaanderen. Het initiatief wil alle digitale vragen van burgers helpen beantwoorden en oplossen. Ook Brugge neemt deel en lanceert nu een Digipunt in Inloophuis ’t Sas van OCMW Brugge.

Joachim Cherlet, projectbegeleider Digibanken: “Het Digibanken-project wil actief de digitale gelijkheid bevorderen bij inwoners van onze stad. Aanvankelijk lag de focus op opleidingen zoals Digiwelcome, dat digitale trainingen verzorgt voor anderstaligen. Onlangs werden bijkomende digitale workshops georganiseerd in Welzijnsvereniging ’t Sas. Nu zetten we een nieuwe stap met de lancering van het allereerste officiële Digipunt in Inloophuis ’t Sas.”

Fabienne De Vis, projectleider ‘t Sas: “Het Digipunt richt zich specifiek tot de bezoekers van het i-Inloophuis die vaak een digitale kloof ervaren. Een online doktersafspraak maken of zaken regelen, is niet evident. Daardoor ontzien ze dit vaak en laten ze zaken liggen. Collega’s Jimmy en Valentijn bieden hier voortaan ondersteuning aan tijdens de werkuren. Bezoekers met vragen over de smartphone, laptop, chromebook of een ander mobiel apparaat, krijgen dus digihulp op maat. Ons tuinfeest is het ideale moment om die service te lanceren.”

Schepen Pablo Annys: “Samen met de bezoekers zoeken we naar een antwoord op elke digitale vraag. Daarnaast voorzien we binnenkort een uitleendienst, waarbij bezoekers van het Inloophuis een chromebook kunnen lenen om zelf zaken op te zoeken. Het gaat om een interne uitleenservice, de toestellen worden niet mee naar huis genomen. Daarnaast biedt dit nieuwe Digipunt ook enkele vaste computers aan voor bezoekers. Ze kunnen er gebruik van maken tijdens de openingsuren.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.