Home > Dierenwelzijn gegarandeerd: Elegantietocht Waregem kan vandaag gewoon doorgaan

Dierenwelzijn gegarandeerd: Elegantietocht Waregem kan vandaag gewoon doorgaan

Geschreven op 18 juni 2023 om 07:09 door Mario De Wilde

In overleg met vzw Phaeton en na advies van Weerstation Waregem besliste de burgemeester van Waregem, die verantwoordelijk is voor dierenwelzijn, dat de Elegantietocht komende zondag gewoon kan doorgaan.

Volgens het Weerstation Waregem moeten we zondagochtend rekening houden met een wisselvallig weerbeeld en geregeld wolkenvelden. Tijdens de dag kan het richting 25 graden stijgen. De kans op fel onweer is echter kleiner in het westen dan in het centrum en het oosten van het land.

De mooiste koetsen paraderen al voor de elfde keer door het stadscentrum. Ook de paarden en menners zelf zullen piekfijn en helemaal in stijl uitgedost zijn. Onder de bomen in park Baron Casier zal er voldoende schaduw zijn voor de paarden en de stad voorziet voldoende wateraansluiting. Bovendien vindt de jurering van de koetsen plaats in het park, waar het sowieso al een pak frisser is dan op de Markt.

Kom jij stemmen voor de mooiste koets en sleep je zo misschien wel een prijs in de wacht? Bovendien zijn er ook dit jaar weer ponyritjes voor de kleinsten en gratis rondritten voor de hele familie met de stadskoets.

Ook Zomershopping
Het is bovendien prachtig weer om dit weekend te komen winkelen tijdens Zomershopping. Vlak voor het zomerverlof halen de Waregemse handelaars nog eens alles uit de kast voor hun klanten. Natuurlijk is er ook extra animatie. De kermis op de Markt brengt bovendien ontspanning voor jong en oud en onder andere het Waregemse ensemble Ze Quaffeurz zorgen voor een muzikale noot.

Niet enkel de koetsen zullen blinken want de handelaars op de Markt en in Het Pand, de Stationsstraat, Holstraat en Stormestraat geven hun etalage een remake. Stemmen voor de mooiste etalage kan van vrijdag 16 juni om 12.00u. tot maandag 19 juni om 18.00u. via www.winkeleninwaregem.be/zomershopping. Foto: stad Waregem

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.