Home > Dierenpark Wonderwijs Brugge kreeg gloednieuwe picknicktafels, met dank aan Kiwanis Brugge Vives

Dierenpark Wonderwijs Brugge kreeg gloednieuwe picknicktafels, met dank aan Kiwanis Brugge Vives

Geschreven op 22 maart 2023 om 07:36 door Mario De Wilde

Gisteren werd de lente gevierd in het dierenpark van Wonderwijs Brugge. Wonderwijs Brugge is een buitengewone lagere school voor kinderen met bijzondere talenten. Het ‘Wonderwijze’ dierenpark bestaat reeds 50 jaar en is nu nog steeds een onderdeel van onze krachtige leeromgevingen. Kinderen, leerkrachten, buren, …. zetten zich het jaartje rond in, voor deze dieren. Ook oud-leerlingen komen met plezier nog eens op bezoek om anekdotes op te halen, dieren te voederen en te bekijken. Dit schooljaar zitten er vogels, kippen, konijnen, cavia’s, geiten, een varken, een schaap en niet te vergeten zorghond Chica.

Maar er was extra groot nieuws. Het schaap Sandy moet ieder moment lammeren van waarschijnlijk 1 of 2 lammetjes. Het blijft spannend voor leerlingen en leerkrachten. Schaap Sandy wordt alvast extra vertroeteld.
Om beurt worden de kinderen betrokken in het onderhoud en de dagelijkse verzorging van de dieren. Tijdens de weekends en de vakanties kunnen ze hiervoor altijd rekenen op enkele buren. Daar zijn ze hen uiteraard dankbaar voor. Het samenbrengen van kinderen en dieren levert niet alleen zin voor verantwoordelijkheid op maar evengoed kan dit ‘helend en therapeutisch’ werken. Konijn Lilly en cavia Rostje doen al wonderen bij kinderen die zich niet zo goed in hun vel voelen of over hun limiet gaan. In dat opzicht is ook de zorg- en therapiehond Chica een grote meerwaarde.

Gisteren werden er ook mooie en kwalitatieve picknicktafels ingehuldigd. Daarvoor kreeg Wonderwijs Brugge dankbare hulp van Kiwanis Brugge Vives. Patrick Deboo van Kiwanis Brugge Vives: “We kregen de vraag om wij hen daarbij konden helpen. Met onze sociale commissie werd dat bekeken en de vraag werd positief beantwoord. Het project paste volledig in onze doelgroep namelijk steunen van kinderen in nood , kinderen die het wat moeilijker hebben in de maatschappij enz … De leuze van Kiwanis Brugge Vives is namelijk ‘Serving the children of the world’. We zijn dan ook trots dat we Wonderwijs Brugge vier picknicktafels hebben kunnen schenken.”

Meter- en peterschap

Een dierenpark onderhouden is heel duur. Op jaarbasis moeten we ongeveer €1250,00 voor hooi, stro en voeding neertellen. En dan spreken we nog niet over het onderhoud van het dierenpark, herstel van hokken, stallen,… Patrick Deboo: “Zo hebben we dringend nieuwe hokken nodig voor de kippen en de cavia’s. Daarom zijn we op zoek naar meters en peters die ons dierenproject genegen zijn. Word jij onze nieuwe meter of peter? De dieren die in het Wonderwijze dierenpark verblijven, hebben een liefdevolle verzorging nodig: eten, een schoon verblijf, medische zorgen en vooral veel aandacht. Als meter of peter neemt u samen met anderen de financiële zorg op u voor één of meerdere dieren uit het Wonderwijze dierenpark.”

Meter of peter worden kan al vanaf €10,00 per jaar en dit door jouw bijdrage op de rekening van het oudercomité van Wonderwijs Brugge te storten (IBAN BE30 7512 0830 4611) met vermelding Wonderwijze dierenpark.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.