Home > ‘Dienst voor verkoop’. Voor u getest: de Philips Somneo Sleep & Wake-up Light

‘Dienst voor verkoop’. Voor u getest: de Philips Somneo Sleep & Wake-up Light

Geschreven op 18 november 2021 om 10:32 door Mario De Wilde

Op regelmatige tijdstippen test Het Nieuws van West-Vlaanderen graag een nieuw product voor de lezers uit. Geheel objectief en zonder vooroordelen. Omdat we op dit moment in de donkerste weken van het jaar zitten, haalden we de Somneo Sleep & Wake-up Light van Philips in huis, of liever gezegd ‘de slaapkamer’. Misschien niet onbelangrijk: wereldwijd is zowat de helft ontevreden over de slaap. Slechts 10% is bewust bezig met slaap, 36% slaapt soms niet bij partner om eigen slaap te verbeteren, en 74% gebruikt smartphone in bed.

Met veel plezier stelden we ’s avonds de Somneo Sleep & Wake-up Light in. Meteen komen we allerlei dingen te weten waarvan we het bestaan niet afwisten. De ingebouwde Ambitrack-sensor volgt de slaapkameromgeving op – temperatuur, luchtvochtigheid, omgevingsgeluid, lichtinval, enz. Met één oogopslag wisten we dat het 18 graden was, dat een hond die heel in de verte blafte voor storend geluid zorgde en dat het met de lichtinval behoorlijk snor zat. Onze rolluiken waren ook neergelaten, dus dat was niet gelogen. We dommelden beiden rond middernacht (de echte zon was al zes uur onder) vredig in door middel van een zonsondergangsimulatie. ’s Morgens zorgde de wekker voor een heerlijk ontwaken. Een halfuur voor het opstaan, begon een zonnetje langzaam de slaapkamer te verlichten. Met de nadruk op langzaam, maar laat dat ook de bedoeling zijn. We kozen enkel voor licht maar je kan er ook de favoriete geluiden aan toevoegen: ademhalingsgeluiden, het ruisen van de zee, de vogeltjes, kikkers of vier andere natuurlijke wekgeluiden en drie yoga wekgeluidenhelpen. De combinatie van geluiden en het concept van ‘langzaam ondergaan of opgaan van de zon’ is wel bijzonder en werkt therapeutisch. Je kan bovendien de nachtrust wordt door middel van metingen in kaart brengen. Dankzij de connectiviteit kan het toestel verbonden worden met de SleepMapper app van Philips. Op basis van de gegevens gemeten in de eigen slaapkamer worden er tips op maat aangeboden. Hierdoor kan men zijn slaapgewoontes verbeteren.

Conclusie

Deze Somneo Sleep & Wake-up Light van Philips geeft een nieuwe dimensie aan ‘schaapjes tellen’.

Pluspunt:

-De tijdsaanduiding is heel goed te lezen; ook voor mensen die eigenlijk een leesbril hebben.

-De bediening is makkelijk uit te voeren, ook voor digibeten zoals ik.

-Makkelijk te wijzigen en opnieuw in te stellen

-Knap stukje design dat past in elk interieur

-Ook als leeslamp of nachtlamp te gebruiken

Minpunt

-Er zijn zoveel functies en aanwijzingen aan dat je op de duur niet meer weet waar eerst te kijken. Maar net zoals bij smartphone, televisie en andere hebbedingetjes kan je gelukkig zelf bepalen hoever je mag gaan om te ontspannen. In ieder geval is deze Somneo Sleep & Wake-up Light van Philips een echte aanrader voor wie moeilijk in slaap valt of voor wie het gewoon fijn vindt.

Richtprijs: € 179

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.