Home > ‘Dienst voor verkoop’. Voor u getest: de nieuwe Sodastream DUO: 9.5/10

‘Dienst voor verkoop’. Voor u getest: de nieuwe Sodastream DUO: 9.5/10

Geschreven op 11 december 2021 om 14:34 door Mario De Wilde

Op regelmatige tijdstippen test Het Nieuws van West-Vlaanderen graag een nieuw product voor de lezers uit. Geheel objectief en zonder vooroordelen. Straks komen de Tournée Minéral dagen er aan en dus dachten we er aan om de gloednieuwe Sodastream in de testkamer te plaatsen. Want ja, het lekkerste bruiswater maak je gewoon zelf. Daarom pakte SodaStream zopas uit met maar liefst drie nieuwe bruiswatertoestellen met geavanceerde technologie, een stijlvol design en optimaal gebruiksgemak: ART, DUO en Terra. Met deze nieuwe generatie toestellen biedt SodaStream voor ieders smaak en stijl een passend apparaat.

Met de SodaStream DUO (te verkrijgen in wit of zwart, geen franjes bij Sodastream) maak je een voorraad bruiswater dankzij de twee meegeleverde flessen. Je krijgt er een glazen karaf van een liter bij. Hiermee serveer je bijvoorbeeld thuis gekoeld bruiswater. In de andere herbruikbare fles neem je bruiswater mee voor onderweg. Doordat de fles herbruikbaar is, verbruik je veel minder plastic. Je klikt de fles gemakkelijk in het apparaat en maakt binnen een paar seconden bruiswater. Hoe vaker je op de knop drukt, hoe meer koolzuur je toevoegt. Zo pas je de hoeveelheid bubbels aan naar jouw smaak. De meegeleverde CO2 cilinder is goed voor 60 liter bruiswater. Je klikt de cilinder gemakkelijk vast in het apparaat dankzij de Quick Connect technologie. De flessen reinig je na gebruik gewoon in de vaatwasser.

De test kwam in nagenoeg alle handelingen overeen met de aangekondigde marketingpraatjes. Meer zelfs, ‘makkelijk in het apparaat plaatsen’ is ook effectief in een piep gebeurd. Bij de test hoorden we ook minder het snerpend geluid tegenover de apparaten van vroeger. De behuizing is deels van rvs wat de machine extra duurzaam en stevig maakt. En zoals bij alle Sodastreams heb je geen stroom nodig tijdens het maken van bruiswater met deze snoerloze bruiswater machine. Op die manier kan het apparaat makkelijk in een hoekje op het aanrecht geplaatst worden. De richtprijs is 149.99 euro. Dat lijkt op het eerste gezicht niet goedkoop maar je bespaart op middelange termijn sowieso het bedrag uit en je spaart er je rug en veel gezeul van flessen mee. Als afsluiter nog deze consumententip er bovenop: wanneer je het kraanwater van te voren koelt, neemt het de koolzuur beter op. Zo voeg je minder koolzuur toe voor de juiste hoeveelheid prik. Leg bijvoorbeeld standaard een fles water in de koelkast, zodat je altijd voorzien bent van gekoeld water. De dorstlessende knapperd kreeg alvast een 9.50/10 score van onze ploeg. Meer info op www.sodastream.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.