Home > ‘Dienst voor verkoop’. Voor u getest: de elektrische melkopschuimer van illycaffè: 8/10

‘Dienst voor verkoop’. Voor u getest: de elektrische melkopschuimer van illycaffè: 8/10

Geschreven op 10 maart 2022 om 18:55 door Mario De Wilde

Op regelmatige tijdstippen test Het Nieuws van West-Vlaanderen graag een nieuw product voor de lezers uit. Geheel objectief en zonder vooroordelen. Deze week kregen we een handig stukje koffie (of liever melk-)vernuft met de koerierdienst aangeleverd. In officiële termen ging het om de melkopschuimer van illycaffè. Wij meteen heel enthousiast aan de slag…

Een stijlvolle touch aan uw cappuccino bereiding

Voor alle liefhebbers van cappuccino en design introduceert illycaffè – wereldwijd marktleider in duurzame koffie van hoge kwaliteit – de nieuwe illy melkopschuimer, met een roestvrijstalen kan en een glanzend zwarte basis. Het ideale instrument om warme of koude dranken op basis van melk te maken. Zo geniet je voortaan ook thuis in alle rust van een perfecte cappuccino met een vol, fluweelzacht schuim.

De nieuwe versie van illy’s elektrische melkopschuimer is een ontwerp van Piero Lissoni, wereldvermaard architect en ontwerper. Hij heeft een aantal prestigieuze prijzen op zijn naam staan, waaronder de Good Design Award, de Red Dot Design Award en de ADI Compasso d’Oro. Hij werkte eerder al samen met illy aan het ontwerp van de Y3.3 koffiemachine en de oorspronkelijk volledig witte versie van de illy melkopschuimer.

De nieuwe zwarte versie behield alle functies die de illy melkopschuimer zo geliefd maakten onder cappuccinofanaten, zoals de tiptoetsbediening met achtergrondverlichting en het hoge prestatieniveau dankzij de dikke basis die de warmte gelijkmatig verdeelt. Bovendien is de roestvrijstalen kan van 250 ml geschikt voor de vaatwasser. Een van de belangrijkste kenmerken van de elektrische melkopschuimer is zijn veelzijdigheid: met één druk op de knop kan hij melk opwarmen, een lekkere warme chocolademelk bereiden en, het allerbelangrijkste, een warme of koude schuimkraag creëren die zelfs de beste barista het nakijken geeft dankzij de automatische stopfunctie.

Conclusie

Op vlak van design kreeg het toestel al meteen een volle 10 mee. Mooi meegenomen als je aan een review moet beginnen. Maar het apparaat is bepaald hip en staat mooi op elk aanrecht. Ook qua veiligheid scoort de Illy als de beste. Er zitten een aantal beveiligingen op zoals bijv. dat de melkopschuimer automatisch afslaat als de melk begint te koken. Dat is natuurlijk ideaal, want daardoor ruïneer je het mooie resultaat niet. Een tweede beveiliging zorgt ervoor dat de Illy ook afslaat als er helemaal niets in de kan zit, waardoor je voorkomt dat er kortsluiting ontstaat in de machine. Nog een enorme troef van deze illy is dat de kan gewoon een kan is. Er zit geen ingewikkelde elektronica aan vast. En ook aan de voet zie je eigenlijk niets. Het zit allemaal van binnen en het verhitten gebeurt via inductie. Een ideale, veilige optie dus om melk op te schuimen. Geen lawaaierige herrie, maar een eerder zacht zoemend geluid. En inderdaad, met de nieuwe illy melkschuimer hoef je niet meer de deur uit om van een heerlijke cappuccino te genieten. Bovendien is het apparaat heel makkelijk en snel af te wassen (ook in de vaatwas). Ik geef deze rakker dan ook een vlotte 8 op 10 score.

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.