Home > Dienst voor verkoop: de Zenfone 10 van ASUS: 94/100-score

Dienst voor verkoop: de Zenfone 10 van ASUS: 94/100-score

Geschreven op 8 november 2023 om 06:48 door Mario De Wilde

Wekelijks test Het Nieuws van West-Vlaanderen graag een nieuw product voor haar lezers uit. Geheel objectief en zonder vooroordelen. Onlangs onthulde ASUS de Zenfone 10: een compacte smartphone boordevol kracht en features. Een compact ontwerp bovendien dat niet langer een belemmering voor high-end prestaties is. Aan de slag ermee….

Belangrijkste kenmerken:

Compact en krachtig: Compact ontwerp van 5,9 inch dat met één hand bediend kan worden, inclusief Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform, LPDDR5X RAM en UFS 4.0 ROM
Video’s van professionele kwaliteit: De camera aan de achterzijde maakt gebruik van een 6-Axis Hybrid Gimbal Stabilizer 2.0 en nieuwe features om professionele beelden te schieten
Uitstekende selfies, ook bij weinig licht: Verbeterde 32 MP frontcamera met RGBW-sensor en 1,4 μm pixels voor prestaties om blij van te worden, ook bij weinig licht

Energiezuiniger en veelzijdige oplaadmogelijkheden: Verbeterde energie-efficiëntie voor een langere batterijduur (tot wel 12,9% extra), een 30W HyperCharge-mogelijkheid en Qi-compatibel, draadloos opladen tot 15W

Compact en krachtig
Smartphonegebruikers zijn vaak genoodzaakt te kiezen tussen een compact of krachtig toestel, maar in het geval van de Zenfone 10 hoeven zij geen keuze te maken. De smartphone is ontworpen voor moeiteloos gebruik met één hand, wordt aangedreven door het vlaggenschip Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform en bevat LPDDR5X 8533 Mbps RAM en USF 4.0 ROM-technologie zodat gebruikers geen compromissen meer hoeven te sluiten bij het kiezen van een telefoon die in de palm van hun hand past. Dankzij Snapdragon Elite Gaming™-functies biedt de Zenfone 10 uitstekende mogelijkheden voor mobile gaming en snel multitasken.

AMOLED-beeldscherm met levendige kleuren en 144Hz
De Zenfone 10 maakt gebruik van een geavanceerd 144 Hz AMOLED-beeldscherm met levendige kleuren. Visuele weergave wordt verder verbeterd dankzij de samenwerking met het bedrijf Pixelworks® en qua kleurnauwkeurigheid zit het ook snor: Delta E <1 kleurnauwkeurigheid, een breed scala aan 151,9% sRGB en een bioscoopwaardig kleurengamma van 112% DCI-P3 creëren samen een lust voor het oog.

Stabiel filmen met professionele resultaten
De tweede generatie 6-Axis Hybrid Gimbal Stabilizer 2.0 in de 50 MP-camera aan de achterzijde zorgt ervoor dat video’s nog vloeiender en stabiel gefilmd kunnen worden, zelfs wanneer de camera in beweging is. Deze gimbal volgt elke beweging van de Zenfone 10 en past in realtime de volledige cameramodule aan. Hij compenseert verschuivingen tot +/- 3°, om zelfs de meest hectische actie te stabiliseren zonder optische vervorming of ‘ghosting’. Samen met de ultrasnelle autofocus-technologie – die snel scherpstelt en direct reageert op veranderingen – en algoritmen voor hardwarematige beeldstabilisatie, levert de Zenfone 10 gepolijste, professioneel ogende actiefoto’s en video’s.

Andere nieuwe features en toevoegingen:

-Adaptive EIS-technologie. De ingebouwde gyroscoop wordt gebruikt om beweging te detecteren en video’s altijd stabiel te houden.
-OZO Audio-technologie biedt de optie om het geluid van wind te elimineren voor heldere opnamen buitenshuis of om ruimtelijk 3D-surroundgeluid vast te leggen
-De Light Trail-modus stelt gebruikers in staat om professionele foto’s zonder statief te maken
-Nieuwe zoomopties in de portretmodus
-Quick Shot is een nieuwe functie waarmee gebruikers met een dubbele druk op de volumeknop direct een foto kunnen maken.

Betere selfies dan ooit
De verbeterde 32 MP frontcamera van de Zenfone 10 beschikt nu over een RGBW-sensor met 1,4 μm pixels. Hierdoor levert de camera ook uitstekende prestaties bij weinig licht. Witte pixels worden toegevoegd aan de traditionele RGB-pixels, waardoor de algehele beeldkwaliteit wordt verbeterd bij het vastleggen van foto’s in een donkere omgeving. Geavanceerde algoritmes voor nachtscenes dragen hieraan bij.

Uithoudingsvermogen en nieuwe laadopties
Door energiezuinige componenten en een energiezuinige CPU te gebruiken heeft ASUS de batterijduur van de Zenfone 10 kunnen boosten met maximaal 12,9%. Dat terwijl de batterijcapaciteit van 4300 mAh hetzelfde is gebleven als die van zijn voorganger.

Ook beschikt de Zenfone 10 over een 30 W HyperCharge-mogelijkheid en ondersteunt het toestel draadloos opladen via elke Qi-compatibele draadloze oplader met maximaal 15 W vermogen.

Slimmer in de hand: Geavanceerde AI-ervaring
De Zenfone 10 maakt gebruik van geavanceerde AI-technologieën die de gebruikerservaring aanzienlijk verbeteren. Hoe werkt dat in de praktijk? De ZenUI-interface past zich aan aan de voorkeuren en gewoonten van de gebruiker en de door AI ondersteunde App Organizer zorgt ervoor dat apps automatisch worden georganiseerd op basis van gebruikspatronen en categorieën.

Gebruikers profiteren ook van intelligente functies tijdens het maken van foto’s, bijvoorbeeld door middel van Scene Detection. Deze functie analyseert een scène en selecteert automatisch de beste instellingen voor de situatie. Ook begrijpt Voice UI beter wat de gebruiker zegt: deze geavanceerde spraakherkenningstechnologie van de Zenfone 10 is nog beter in staat om natuurlijke spraakopdrachten te begrijpen en uit te voeren.

Beschikbare configuraties en adviesprijzen
De ASUS Zenfone 10 is vanaf nu verkrijgbaar in de Benelux in vijf harmonieuze kleuren die zijn geïnspireerd op de kosmos: Aurora Green, Eclipse Red, Comet White, Starry Blue en Midnight Black. De beschikbare configuraties en adviesprijzen:

8 GB / 128GB – 799 euro
8 GB / 256GB – 849 euro
16GB / 512GB – 929 euro

Het toestel is vervaardigd met oog voor duurzaamheid, want er wordt gebruikgemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals polycarbonaat en een verhoogd percentage gerecycled materiaal in de verpakkingen.

Conclusie

Ben je op zoek naar een compact en handig toestel dat bovendien als een mobiel zaligheidje in je hand ligt, dan voldoet deze ASUS Zenfone 10 aan al je wensen. Ook de kwaliteit van de foto’s en de filmpjes waren van een bijzonder hoog niveau en gelukkig ook onnodige software aanboord van het toestel. Als er dan toch een ‘minimaal’ minpuntje is, dan is het misschien het scherm dat niet al te groot is. Maar wij waren er stevig enthousiast over, met een meer dan verdiende 94/100 score. Met zo een uitslag verdien je straks een (bevoorrechte) plaats onder de kerstboom.

 

3 reacties

Maxime Vrijbos. Roeselare
Geschreven op 2023-11-10 12:49:42
Ik ben reeds vier jaar aangesloten bij een amateurfilmclub. Vermits ik eigen aan een nieuwe cameratoestel toe ben, overweeg ik deze Asus eigenlijk wel. Filmen met dit apparaat ziet er echt wel handig uit. Al blijft het natuurlijk wel een flinke extra uitgave. Maxime Vrijbos. Roeselare
Alice Vergauwen
Geschreven op 2023-11-10 12:47:04
Mooie score zeg. Meet veel belangstelling gelezen. Verkopen ze die ook bij Electro Vandenborre? Alice Vergauwen. Brugge
Johan Van Lysebetten uit Ieper
Geschreven op 2023-11-10 12:45:36
Heb al twee jaar een Asus en reken maar, ik ben een gebruiker voor het leven. Johan Van Lysebetten uit Ieper

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.