Home > Dienst voor Verkoop: de ROG Phone 6D ASUS smartphone: 96/100 score

Dienst voor Verkoop: de ROG Phone 6D ASUS smartphone: 96/100 score

Geschreven op 7 december 2022 om 15:45 door Mario De Wilde

Wekelijks test Het Nieuws van West-Vlaanderen graag een nieuw product voor haar lezers uit. Geheel objectief en zonder vooroordelen. Afgelopen maand mochten we de ROG Phone 6D smartphone voor deze rubriek uittesten en met de feestdagen inzicht zeker het goede moment. Want wie iets blits in z’n hand en aan z’n oor wil, zal aan deze kanjer heel veel plezier beleven.

ASUS introduceerde trouwens twee nieuwe ROG-telefoons: de ROG Phone 6D en ROG Phone 6D Ultimate. Beide telefoons tonen grote gelijkenissen met de huidige ROG Phone 6-serie, maar krijgen een Dimensity 9000 Plus-soc. De Ultimate-variant krijgt daarnaast een uitgebreider koelsysteem.

De grootste verandering in de ASUS ROG Phone 6D en ROG Phone 6D Ultimate is de MediaTek-soc, die beschikt over een Arm Cortex-X2-core op 3,2GHz, drie Cortex-A710-cores op 2,85GHz en vier Cortex-A510-cores. De huidige ROG Phone 6 heeft een Snapdragon 8+ Gen 1-chip van Qualcomm. De 6D komt daarnaast beschikbaar met maximaal 16GB geheugen en 256GB opslag, terwijl de Ultimate-variant standaard wordt geleverd met 512GB opslag. Beide telefoons krijgen Lpddr5x-geheugen en Bluetooth 5.3-ondersteuning.

De ROG Phone 6D Ultimate krijgt daarbij een afneembare AeroActive Portal. Dit koelsysteem kan aan de achterkant van de telefoon bevestigd worden en kan via een automatisch openende luchtinlaat het interne koelblok van de smartphone koelen. De ROG Phone 6 wordt ook geleverd met een afneembaar koelsysteem, maar dat heeft geen opening naar het koelsysteem van de smartphone.

De telefoons zijn verder vrijwel identiek aan de huidige ROG Phone 6-toestellen. De 6D-varianten krijgen opnieuw een 6,75″-amoledscherm met een refreshrate van 165Hz. Ook de accu van 6000mAh met ondersteuning voor 60W-snelladen blijft ongewijzigd. De behuizing zelf blijft ook ongewijzigd. De telefoons draaien net als de huidige ROG Phone 6-serie op ROG UI, dat is gebaseerd op Android 12.

De ROG Phone 6D Ultimate komt binnenkort beschikbaar in Europa en krijgt dan een adviesprijs van 1399 euro. De gewone ROG Phone 6D krijgt een adviesprijs van 949 euro. Voor dat bedrag levert ASUS een variant met 12GB geheugen en 256GB opslag.

De test

Amper geïnstalleerd of (hoera) al een 10 voor de ongelooflijke multimedia-ervaring. Het toestel is groot en knap qua design (lees de mooie rondingen in het glas), maar met zijn grote, uitstekende scherm in combinatie met de beste stereoluidsprekers die we ooit op een telefoon hebben gehoord, is hij fantastisch om op te gamen en media op te consumeren. De ROG Phone 6D Ultimate heeft een groot, helder en kleurrijk scherm geflankeerd door twee krachtige en volle stereoluidsprekers. Voor liefhebbers die graag veel opslagruimte willen, is dit het meest ultieme op vlak van audio. Leuk is natuurlijk de extra koelventilator, plus de AeroActive Portal die de koude lucht in het apparaat blaast. Wie de komende dagen aan mediaconsumptie à gogo wil doen, mag deze ROG Phone 6D Ultimate zeker op z’n/haar (niet goedkoop) wensenlijstje plaatsen. Moeten we toch een minpuntje aanhalen: de kanjer kan je best met twee handen bedienen, en neemt behoorlijk wat ruimte in beslag in je broek- of vestzak. En ja<wel, het allermoeilijkste en (vooral) pijnlijkste moment was het opnieuw inpakken in de doos en hem naar afzender terugsturen…. Onze redactie gaf de ROG Phone 6D Ultimate maar wat graag een 96/100 score mee.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.