Home > Dienst voor Verkoop: de Philips Fidelio L4 met actieve ruisonderdrukking: 48/50

Dienst voor Verkoop: de Philips Fidelio L4 met actieve ruisonderdrukking: 48/50

Geschreven op 13 september 2023 om 06:01 door Mario De Wilde

Wekelijks test Het Nieuws van West-Vlaanderen graag een nieuw product voor haar lezers uit. Geheel objectief en zonder vooroordelen. Afgelopen dagen mochten we ons op de redactie ontfermen over de Philips Fidelio L4, een over-ear hoofdtelefoon met een hoge aaibaarheidsfactor. Maar daarover later meer. Laten we de band starten met wat specifieke technische gegevens.

Het grote pro tegenover de vorige versie (lees L3) is een sterk verbeterde accu. De Fidelio L4 heeft maar liefst 50 uur luistertijd. Bij de L3 was dit slechts 35 uur, of 30 uur met anc aan. De nieuwe L4 kan 40 uur met actieve ruisonderdrukking door de gelukkige eigenaar gebruikt worden. Met 15 minuten laadtijd kan de koptelefoon zelfs 5 uur gebruikt worden. Een andere opvallende verbetering is de ondersteuning van Bluetooth 5.3. De Philips hoofdtelefoon ondersteunt daarnaast de LC3- en de LDAC-codecs. De ontluchtingspoort voor de microfoon werd bovendien naar de achterzijde van de oorschelp verplaatst, waardoor deze minder gevoelig moet zijn voor windgeruis. Daarnaast is er een extra ingebouwde spraakopnamemicrofoon om achtergrondgeluid weg te kunnen filteren. Voor de anc heeft de koptelefoon vier microfoons.

Ondanks al die sterke troeven blijkt het apparaat een relatief lichtgewicht te zijn. Bovendien zit hij, ondanks de quasi volledige verdrukking van de buitenwereld, heel makkelijk om de oren. Dat komt omdat de oren zijn afgewerkt met hoogstaand leder. Resultaat: een perfecte pasvorm en heerlijk comfort. Elk oor beschikt over een adaptief systeem dat met vier microfoons werkt. De extra ingebouwde spraakopnamemicrofoon is bedoeld voor het verwijderen van achtergrondgeluiden waardoor de gebruiker verzekerd is van kristalhelder geluid tijdens gesprekken.

Conclusie

Deze Fidelio L4 van Philips mag als een paradepaardje onder de hoofdtelefoons genoemd worden. De meer dan degelijke constructie zorgt bovendien voor goede passieve noisecancelation en daar is het hem toch allemaal om te doen. Met een prima te rechtvaardigen prijskaartje haalt deze Fidelio L4 een meer  dan verdienstelijke 48/50 score.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.