Home > Dienst voor Verkoop. De lichtste (1 kg) en dunste (1 cm) laptop ter wereld: de ASUS Zenbook S 13: 49/50

Dienst voor Verkoop. De lichtste (1 kg) en dunste (1 cm) laptop ter wereld: de ASUS Zenbook S 13: 49/50

Geschreven op 9 september 2023 om 09:05 door Mario De Wilde

Intussen zijn voor heel veel leerlingen de schoolpoorten weer een vertrouwd domein geworden. Idem voor de zakenman of -vrouw die na een deugddoende vakantie opnieuw de spreekwoordelijke draad hebben opgepikt. Dat betekent dat de zoektocht naar de meest geschikte apparatuur voor velen nog volop aan de gang is. Welnu, met de komst van de ASUS Zenbook S 13 OLED maken we de keuze een stuk makkelijker en vooral lichter. Want laat het woord ‘vederlicht’ nu echt wel van toepassing zijn voor dit heerlijk stukje vakmanschap.

Verlicht je leven met de ultradunne en superlichte Zenbook S 13 OLED! Dit 1 cm dunne2, 1 kg lichte3 wonder gebruikt efficiënte 13e generatie Intel® Core™ processors, en het verbazingwekkende 13.3″ 16:10 2.8K OLED HDR NanoEdge4 scherm levert briljante beelden. ASUS is volledig toegewijd aan doelgerichte innovatie die een gezondere planeet ondersteunt, dus hebben we van de Zenbook S 13 OLED ook de meest milieuvriendelijke Zenbook ooit gemaakt, in lijn met onze kernwaarden. Meer zorg, minder impact!

Verbluffend OLED-scherm met scherpe kleuren

Bij ASUS streven ze er voortdurend naar om je ervaring met de OLED-schermen te innoveren en te optimaliseren. Als gevolg hiervan zijn ze trots om ASUS Lumina OLED aan te kondigen – de naam voor een nieuwe generatie laptopschermen met ongekende visuele kwaliteit. ASUS Lumina OLED-schermen zijn nauwkeuriger, adaptiever en betrouwbaarder dan andere OLED-schermen, waardoor ze de ultieme keuze zijn voor professionals, gamers en entertainmentliefhebbers die het beste eisen. Deze levendige OLED-schermen zijn voorzien van Pantone-gevalideerde kleurweergave®1, VESA-displayHDR™ True Black-certificering en uitzonderlijke Delta E-< 1 kleurnauwkeurigheid2, waardoor ze perfect zijn voor elke taak. Wanneer je kiest voor een laptop die is uitgerust met een ASUS Lumina OLED-scherm, zal je genieten van de best mogelijke visuele ervaring, samen met adaptieve diensten zoals kleuraanpassing, energiebesparing en verscherpte videoweergave. ASUS Lumina OLED-schermen zijn ontworpen om betrouwbaar te zijn, met oogzorgcertificering en ASUS OLED Care inbrandpreventie, en laptops met ASUS Lumina OLED-schermen zijn strikt getest op duurzaamheid. Bereid je alvast met veel plezier voor op een geheel nieuw niveau van visuele prestaties en kwaliteit met ASUS Lumina OLED-schermen.

De beste materialen

Voor het toetsenbord wordt een magnesium-aluminium legering gebruikt met de duurzaamheid van metaal en de lichtheid van kunststof, waardoor een stevige structuur ontstaat die geen extra ondersteuning nodig heeft. Voor het touchpad wordt een extreem dunne glazen deklaag gebruikt, voor een ultravloeiende navigatie-ervaring.
25% dunner dan het vorige generatie model5.

Elegante kleuren

Beschikbaar in twee prachtige kleuren: het gloednieuwe Basalt Gray en het klassieke Ponder Blue. Basalt Gray is geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid van steenformaties. Ponder Blue is een donkerder kleurenschema, geïnspireerd door stille nachten die alleen worden doorgebracht.

Hedendaags silhouet

De minimalistische stijl is een belangrijk onderdeel van de designtaal van de Zenbook, met strakke lijnen en een slank silhouet dat hoofden doet omdraaien. Het is een ultraportable die de pure ontwerpfilosofie van het moderne minimalisme weerspiegelt.

Baanbrekende duurzaamheid

Voor het eerst hebben we een speciaal proces gebruikt om de aluminium klep te transformeren in plasma-keramisch aluminium, exclusief voor ASUS. Voor dit proces wordt zuiver water gebruikt, en er zijn geen organische verbindingen, sterke zuren of zware metalen nodig. In plaats daarvan veroorzaakt deze milieuvriendelijke bad-gebaseerde methode een fysische en chemische transformatie van het aluminium. Dit resulteert in verhoogde slijtvastheid, corrosiebescherming, thermisch beheer, hardheid6 en levensduur.

Ruim 50% lagere koolstofvoetafdruk7,8

Natuurlijke elementen inspireren al lang het ontwerp en vakmanschap van de Zenbook-serie. Om ons steentje bij te dragen aan de bescherming van de fundamentele bronnen van onze inspiratie, zet ASUS zich via Zenbook in om meer te doen met minder. Wij proberen onze ecologische voetafdruk te verkleinen door gerecyclede materialen te gebruiken en milieubewustere verpakkingen te ontwerpen. Daarnaast overtreft de Zenbook S 13 OLED de ENERGY STAR® energie-efficiëntiestandaard met 43% om het stroomverbruik te verminderen. Via deze duurzame acties is het overkoepelende doel van de duurzaamheidsinitiatieven van dit apparaat het bereiken van koolstofneutraliteit.

Ga volledig op in je favoriete entertainment

Geniet van je favoriete entertainment met adembenemend realistische geluiden die om je heen bewegen. De Zenbook S 13 OLED heeft een Dolby Atmos® stereo geluidssysteem dat ook Harman Kardon-gecertificeerd is, met een Smart Amplifier die het volume tot 3,5 x luider kan zetten dan een standaard versterker.

Score 49/50

Bepaald bijzonder wild waren we van dit splinternieuw stukje vernuft. Al bij het opstarten leek het wel of de hemelpoort geopend werd. Het productiviteitsbeest zou de volgende uren nog veel meer troeven tonen. Een prettig en overzichtelijk toetsenbord is bijzonder stabiel en zeer comfortabel. Het magnesium-aluminium materiaal rond het toetsenbord voelt duidelijk aangenaam aan. Multitasken met deze laptop is echt een eitje met snelle toegang tot allerlei tools en instellingen. Nergens anders zag ik op het scherm helderder kleuren en zagen beelden er zo levendig en realistisch uit. Ook al is hij flinterdun, de laptop heeft een lange accuduur en de webcam-ervaring is ook van hoge kwaliteit. In de categorie ‘krachtpatsers van 1 kg’ zou deze ASUS probleemloos Olympisch goud scoren. Mijn zielsverwant heet vanaf nu ASUS Zenbook S 13 OLED met een 49/50 eindscore

3 reacties

Quintelier M. Oostende
Geschreven op 2023-09-09 15:20:59
Ik werk al drie jaar met een Asus en ik kan het merk zeker iedereen aanbevelen. Ik ben nu al in de verleiding om deze te kopen. Quintelier M. Oostende
De Lamper uit Waregem
Geschreven op 2023-09-09 15:19:30
Batterijen wegen al meer dan één kilo in mijn laptop. Niet te geloven. H. De Lamper uit Waregem
Jeroen Vande Walle, Ieper
Geschreven op 2023-09-09 15:17:51
Dat is echt wel wow... Helaas, niet gevonden in Mediamarkt hier.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.