Home > Dienst voor Verkoop. de duurzame EzeeTabs oplostabletten: 95/100 score

Dienst voor Verkoop. de duurzame EzeeTabs oplostabletten: 95/100 score

Geschreven op 15 november 2023 om 05:30 door Mario De Wilde

Wekelijks test Het Nieuws van West-Vlaanderen graag een nieuw product voor haar lezers uit. Geheel objectief en zonder vooroordelen. In een mooie groene kartonnen door kwam er een pakket met hervulbare flessen en tien doosjes. Schoonmaaktijd, ook al is het bijna putje winter. Aan de slag ermee op een weekdag vol regen en wind… ‘Gedaan met het zeulen vooraf en het wegwerpen van plastic flessen achteraf’. Zo lezen we op de verpakking. Dat vroeg om een check. Het werd in dit geval een tiendelige check met de startersset.

EzeeTabs lanceert in België een milieuvriendelijke en handige schoonmaakoplossing. Meer dan lauwwarm kraantjeswater en een herbruikbare fles is niet nodig om de biologisch afbreekbare EzeeTabs tabletten op te lossen tot schoonmaakmiddel: zowel oppervlakte-, machine- als flesreinigers. “We hergebruiken (plastic) flessen, transporteren minder water, verminderen de CO2-uitstoot met 97 procent en werken aan een schonere planeet met minder toxisch afval”, zegt Bob Blankert, CEO van EzeeTabs.

Traditionele schoonmaakproducten in de klassieke plastic verpakking zijn nog veel vervuilender dan we zouden durven denken. Het vervoer van plastic flessen richting de retailer neemt bijzonder veel plaats in vrachtwagens in en weegt ook tonnen, wat zorgt voor heel veel CO2-uitstoot tijdens het transport. De vele flessen verhogen bovendien de plastic afvalberg.

Wereldwijd gebruiken we samen 1 miljoen plastic flessen per minuut, goed voor een gemiddelde van 156 plastic flessen per persoon per jaar. De gevolgen voor het milieu zijn gigantisch. Wetenschappers schatten dat er tegen 2050 meer plastic in de oceanen zal te vinden zijn dan vis als we zo doorgaan. 91 procent van het gebruikte plastic wordt immers niet gerecycleerd, terwijl plastic 450 jaar nodig heeft om af te breken.

EzeeTabs komt nu met een duurzame oplossing op de Belgische markt om een einde te maken aan de plastic afvalberg aan schoonmaakflessen. Met 1 tablet kan je in combinatie met een herbruikbare fles gewoon kraantjeswater omtoveren tot 750 ml oppervlaktereiniger – voor de keuken of de badkamer bijvoorbeeld – dat bovendien 2 jaar lang doeltreffend blijft.

Het transport alleen al zorgt voor een verminderde CO2-uitstoot met liefst 97 procent. Met 1 grote doos vol EzeeTabs van 5 kilogram kan zo in totaal 750 liter schoonmaakproduct worden aangemaakt, een equivalent van 4 paletten vol schoonmaakflessen, die in totaal samen 1.000 kilogram wegen.

Biologisch afbreekbaar
“EzeeTabs maakt het de consument makkelijker. Je hoeft niet met de flessen te zeulen en je hebt minder opslagruimte nodig. Maar het is vooral ontelbare keren milieuvriendelijker dan de klassieke schoonmaakflessen van wegwerpplastic”, zegt Bob Blankert van EzeeTabs. “Het product zelf is bovendien ook duurzamer.”
De pH-waarde is laag, het behandelt het oppervlak niet op een agressieve manier en alle stoffen zijn biologisch afbreekbaar. Bovendien heeft het minstens dezelfde schoonmaakkracht, en vaak nog beter, dan traditionele schoonmaakproducten.”

EzeeTabs wordt verdeeld vanuit Nederland en is in ons land voorlopig enkel verkrijgbaar online via bol.com. In het aanbod zitten zowel oppervlaktereinigers voor de keuken en badkamer, maar ook flessen- en machinereinigers. De flessenreinigers zijn uitermate geschikt om herbruikbare flessen – zoals van Sodastream – te reinigen. Met de machinereinigers kan je een vaatwasser opnieuw opfrissen en ontkalken. Ook voor het schoonmaken van een wasmachine en koffietoestellen zijn er tabletten. De prijzen variëren van € 4,99 euro voor oppervlaktereinigers (voor 2 tabs goed voor 2 flessen van 750 ml), tot € 8,99 euro voor machinereinigers (2-6 tabs).

Einde van een tijdperk
EzeeTabs zijn dé oplossing voor zowel particulieren als (horeca)ondernemers. Het is de ambitie van de onderneming dat de producten voor het eind van het jaar verkrijgbaar zijn in zeven verschillende Europese landen.

“We willen met dit product een bijdrage leveren aan een schonere en betere planeet”, zegt Bob Blankert van EzeeTabs. “Het tijdperk waarbij supermarkten hele rayons vol plastic flessen hebben staan, mag wat ons betreft voorbij zijn. Wie milieuvriendelijk wil poetsen, zal daar niet anders over denken.”
“In 1981 bracht onze fabrikant in Duitsland de eerste vaatwastabletten op de markt”, vervolgt Bob Blankert. “Ondertussen is de manier waarop mensen schoonmaken ​ sterk geëvolueerd. Met meer dan 200 patenten in zijn portefeuille op het gebied van reinigingstabletten was hij de ideale partner om dit duurzame product mee te ontwikkelen en op de markt te brengen onder de naam EzeeTabs.”

EzeeTabs producten

Allesreiniger (2x5g) – € 4,99
Keukenreiniger (2x5g) – € 4,99
Badkamerreiniger (2x5g) – € 4,99
Glasreiniger (2×1,6g) – € 4,99
Flesreiniger (8×2.8g) – € 7,99
Koffiemachinereiniger (6x6g) – € 8,99
Koffiemachineontkalker (2x40g) – € 8,99
Vaatwasserontkalker (2x35g) – € 8,99
Vaatwasserontvetter (2x35g) – € 8,99
Wasmachinereiniger (2x35g) – € 8,99

Conclusie

Onder het motto (euh….) ‘een kind kan de was doen’ gingen we er onversaagd tegenaan. Al meteen een pluspunt: alles staat netjes uitgelegd welk tablet voor wat geschikt is. Ook de geur deed al van bij het begin goed aan. De belangrijkste factor blijft natuurlijk het grondig schoonmaken en ook dat viel bijzonder goed mee. Je kan de vloeistof en ontkalkers in de handigste hoeveelheid gebruiken, zoder dat het een knoeiboel wordt. En ja, hoor: glimmen deed het. Een meer dan verdiende 95/100 score

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.