Home > Dienst voor verkoop: de DOMO B3971 broodbakmachine voor je eigen stuutjes. 94/100 score

Dienst voor verkoop: de DOMO B3971 broodbakmachine voor je eigen stuutjes. 94/100 score

Geschreven op 18 oktober 2022 om 10:29 door Mario De Wilde

Wekelijks test Het Nieuws van West-Vlaanderen graag een nieuw product voor haar lezers uit. Geheel objectief en zonder vooroordelen. En jawel, nu de energie en de producten in de winkel en supermarkten een pak duurder worden, moet men als consument creatief en zuinig omspringen met aankopen. Vandaar dat de     uit de spreekwoordelijke lucht in onze testkamer kwam gevallen.

Herfst, de dagen worden korter. Een heerlijke tijd, we krijgen terug structuur in onze dagen, maar we worden dit jaar ook wel met onze neus op de feiten gedrukt dat het leven inderdaad duurder geworden is. We worden steeds bewuster van onze uitgaven en denken meer en meer na over hoe we kunnen besparen.

Eén van die besparingsmogelijkheden is zelf brood bakken! Bijna in alle Belgische gezinnen gaan de boterhammen er razendsnel door. Zowel volwassenen als kinderen starten er de dag mee, eten het als lunch of avondmaal en soms zelfs ook als tussendoortje. Bij de bakker betaal je voor een brood vandaag zo’n € 2,70 en dat eet je met een gezin binnen enkele tellen op. Is je eigen brood bakken dan de betere optie?

Bij DOMO zijn ze alvast overtuigd van wel! Daar maakten ze de prijsberekening volgens de huidige winkelprijzen (€0,78 aan ingrediënten), de gemiddelde energiekosten (€0,50/kWh) en het verbruik van de DOMO Broodbakmachine B3971 voor een 3u cyclus (= 0,7kWh = €0,35), dan komt je een prijs van circa €1,13 voor dit zelfgebakken brood.

De rekensom van hierboven toont duidelijk de prijsvoordelen aan: slechts €1,13 per brood! Flink de moeite dus als je regelmatig halthoudt aan de bakkerij. Wie nu om de twee dagen brood aankoopt bij de bakker besteed daar jaarlijks €492,75 aan (zonder verplaatsing meegerekend). Indien je het zelf zou bakken kom je op €206,23… een fikse besparing van €286,52!

Bak jij je eigen brood, dan heb je alles voor het zeggen! De ingrediënten, broodgrootte, duur van het bakken, afwerking, dikte van de sneetjes en ga zo maar door. Je brood is altijd kraakvers, want via de timerfunctie kan je de machine programmeren zodat hij ’s nachts het werk doet. Geen ritjes meer naar de bakker vlak voor sluitingsuur met de vrees dat alles intussen uitverkocht is… Daarbovenop zitten er in zelfgemaakte producten veel meer voedingsstoffen en vitaminen dan bij kant- en klare producten die je koopt. Je weet precies wat erin zit en dat smaakt des te meer!

De test

En dus gingen we op de redactie zelf aan de slag. Heerlijke geur trouwens. Niets maakt een mens gelukkiger dan de geur van z’n eigen vers gebakken broodje te ruiken. En zeg nu zelf, wie wil nou niet ’s ochtends wakker worden met de geur van versgebakken brood in huis? Of op goedkope wijze de meest verrassende broodsoorten- en smaken uitproberen? We kochten twee zakken (wit en granen) broodmix en konden in feite al meteen aan de slag. Géén onnodige toevoegingen of conserveringsmiddelen, maar gewoon, écht brood. De eerste keer wordt gevraagd om de broodvorm licht in te smeren maar dat hoeft later niet meer herhaald te worden. Opvallend, de eenvoudige maar duidelijke uitleg zodat je met een drietal drukken op een toets begint met bakken. Voor de rest laat je deze DOMO z’n werk zelf doen. Gedurende twee uur heb je er geen omkijken naar en bovendien, geen geklieder met vuile handen of keukenaanrecht. Deze broodbakmachine van DOMO neemt het werk volledig van je over en biedt tal van opties. Opvallend, deze DOMO maakt nauwelijks geluid, zowel bij het kneden als het bakken en dus zeker tijdens het rijzen niet. En ontdek ook de extra’s want je kan een deeg kneden en rijzen, om er vervolgens gebakjes, sandwiches, koeken of zelfs pasta’s en pizza’s mee te maken.

Brood bakken kost natuurlijk tijd. Daarom kan het fijn zijn te kiezen voor de ingebouwde timer. Zo kun je ‘s avonds je machine vullen met je ingrediënten, om vervolgens ‘s ochtends wakker te worden met versgebakken en nog warm brood. Al snel verdien je de aankoop van je broodbakmachine terug en bedenk ook hoe leuk het is om je zelfgemaakte ‘bokes of stuutjes’ te smeren voor jezelf en de rest van het gezin. Het apparaat op zich is niet zo zwaar en is dus makkelijk te verplaatsen en qua onderhoud is er nauwelijks werk aan de winkel. Vanuit onze omgebouwde bakkerij kreeg deze kanjer alvast een 94 op 100 score….We zouden hem in elk huishouden sterk aanbevelen.

DOMO Automatische Broodbakmachine B3973
Bakken is een hele kunst, dat is waar! Maar met dit toestel en zijn 12 vooraf ingestelde bakprogramma’s kom je al een heel eind. De grootte van je brood valt te kiezen tussen de 700 tot 1000 gram en dankzij de timer kan je het bakken programmeren tot 13 uur ver. Er is ook de warmhoudfunctie én korstbruiningscontrole voor garantie op een lichte, middelmatige of donkere korst. Helemaal hoe jij het wenst dus! Uniek aan dit toestel is het bakprogramma voor glutenvrije broden om ook diegenen met intoleranties te plezieren.

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.