Home > Dezeure nv vervolledigt bedrijventerrein Oude Barriere in Diksmuide

Dezeure nv vervolledigt bedrijventerrein Oude Barriere in Diksmuide

Geschreven op 25 juni 2020 om 15:48 door Mario De Wilde

Familiebedrijf Dezeure nv – gevestigde waarde in de wereld van aanhangwagens voor landbouw, industrie en transport – trekt binnenkort naar het Diksmuidse industrieterrein Oude Barriere, en vult hiermee de negende en laatste plek in op de site. Locaties voor regionale bedrijventerreinen zijn moeilijk te vinden en dus koos het stadsbestuur samen met de WVI ervoor om de percelen in Kaaskerke niet zomaar aan de eerste beste aanvrager toe te wijzen. Met de komst van Dezeure nv komt nu een negende en laatste bedrijf naar het regionale industrieterrein.

Dezeure nv

Het familiebedrijf Dezeure nv startte in 1947 als bedrijf in landbouwloonwerk. In de jaren ’70 kwam er naast het loonwerk ook landbouwmechanisatie bij met de gekende kiepwagens. Het bedrijf veroverde al snel de Belgische markt. Ondertussen zorgt de derde generatie voor internationalisering en zet het bedrijf sterk in op een doorgedreven productontwikkeling met verdere professionalisering van de machines en een focus op machinebouw.

De toekomst lonkt

Het bedrijf is momenteel gevestigd in Beauvoorde, Veurne. Door de hoge vraag naar steeds complexere trailers barst de huidige site uit z’n voegen.  Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, breidt de familiale onderneming binnenkort uit met een nieuwe vestiging op 15.000 m² bebouwde oppervlakte op het bedrijventerrein in Kaaskerke. Het totale perceel is 3,5 hectare groot en biedt nog uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst.

Extra werkgelegenheid

Het familiebedrijf wil een aangename werkplek creëren voor hun vijftig medewerkers. Door verhoging van de productiecapaciteit voorziet Dezeure nv de aanwerving van monteurs, lassers, servicetechniekers, research & development medewerkers, etc. Bovendien doet het bedrijf beroep op heel wat lokale onderaannemers en leveranciers zodat ook bij hen een hogere tewerkstelling te verwachten valt. Het stadsbestuur is bijzonder blij het bedrijf te kunnen verwelkomen op het industrieterrein, en ziet hun komst als een mooie kans voor de verdere economische ontwikkeling van Diksmuide.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.