Home > Deze zomer opnieuw genieten van topfilms op geheime locaties in Ieper

Deze zomer opnieuw genieten van topfilms op geheime locaties in Ieper

Geschreven op 21 juni 2021 om 17:42 door Mario De Wilde

Perron tijdens de zomervakantie de handen in elkaar voor ‘CinéCongé’. Afgelopen weekend kregen 96 personen de kans om op een unieke locatie in Ieper als eerste kennis te maken met het programma voor komende zomer. CinéCongé werd voor het eerst georganiseerd in de zomer van 2020. Het concept is simpel: op vier dinsdagen tijdens de zomervakantie worden kwaliteitsvolle films getoond op eigenzinnige en bovenal geheime locaties in Ieper. Ticketkopers weten welke film ze gaan bekijken, maar krijgen pas enkele uren voor de voorstelling de exacte locatie doorgestuurd. Vorig jaar werden zo o.a. films getoond aan het Ieperse skatepark en in het Tortelbos.

Ter promotie en aankondiging van de geselecteerde films voor komende zomer, pakte CinéCongé uit met een wel erg speciale vijfde locatie: de beiaardzaal in de Ieperse Belforttoren. Per sessie werden 16 winnaars van een online wedstrijd naar het dak van het Belfort gebracht via de bouwlift, om dan te voet af te dalen tot het platform van de beiaard. Daar kregen ze de trailers te zien van de films die deze zomer getoond zullen worden tijdens CinéCongé en genoten ze van een Belgische kortfilm. Na de voorstelling kregen de bezoekers nog wat uitleg over de werken aan het Belfort van de mensen van Group Monument.

Komende zomer programmeert CinéCongé dus opnieuw vier films op dinsdag, telkens op unieke Ieperse locaties die geheim blijven tot net voor de aanvang van de film. Wie het programma voor CinéCongé voor de zomer van 2021 wil bekijken, kan dat via de website van Het Perron. Alle informatie over die films en de ticketverkoop, staat te lezen op www.hetperron.be/cinécongé . Opgepast, door de aard van de locaties zijn de beschikbare tickets per film beperkt.

Programma en praktische info CinéCongé 2021:
> Dinsdag 27 juli 2021 – CinéCongé #1 | Midsommar
> Dinsdag 03 augustus 2021 – CinéCongé #2 | 1917
> Dinsdag 10 augustus 2021 – CinéCongé #3 | The Farewell
> Dinsdag 17 augustus 2021 – CinéCongé #4 | Knives Out

De films starten telkens een halfuur na zonsondergang. Een ticket voor een film kost € 5, echte filmfanaten kunnen kiezen voor een ‘Abo – CinéCongé’ waarbij ze de 4 films kunnen beleven voor € 17. De ticketverkoop start op zaterdag 26 juni om 10.00 uur.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.