Home > Deze zomer comfortabel luchten met vliegenramen

Deze zomer comfortabel luchten met vliegenramen

Geschreven op 4 mei 2022 om 13:43 door Mario De Wilde

Verheugt u ook zo op de zomer? Een groot voordeel van het warme weer is dat u de hele dag uw ramen en deuren open kunt hebben als u thuis bent. Of u zet het raam van de slaapkamer ’s nachts open om een koel briesje binnen te laten. Een nadeel is natuurlijk dat alle muggen binnenkomen. Maar dat kunt u gemakkelijk oplossen door te kiezen voor een vliegenraam en een vliegendeur.

Houd ongedierte buiten en de frisse lucht binnen

Muggen en vliegen komen soms op de meest onverwachte momenten binnen en kunnen zich door de kleinste kiertjes wringen. Een goed sluitend vliegenraam is dan ook zeker handig als u in de zomer het raam openzet. Hebt u een kunststof kozijn, dan kunt u kiezen uit een aantal verschillende soorten vliegenraam.

  • Rol vliegenraam. Dit soort vliegenraam past op verschillende soorten ramen zoals een dakraam dat u kunt kantelen, maar ook een schuifraam of een gewoon draairaam. Door de sterke constructie van zowel het aluminium als het gaas is het ook geschikt voor gebruik op de kinderkamer.
  • Klemvliegenraam. Dit vliegenraam zet u aan de binnenkant van het raam en het wordt bevestigd door middel van klemmen. Ondanks dat u het dus vanuit de binnenkant plaatst, is het ook bruikbaar als je een kiep- of kantelraam hebt. U kunt dit vliegenraam vergelijken met het inzethor. Dat plaatst u ook met klemmen tussen het kantelraam en het kozijn in.
  • Een plissévliegenraam. Dit functioneert eigenlijk op dezelfde manier als een gewoon gordijn. U schuift het vliegenraam open en dicht van links naar rechts.

Ook de vliegendeur is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Weet u niet wat u moet kiezen? Kijk dan eens hier naar:

  • Plissé vliegendeur. Deze vliegendeur is ideaal als u een deuropening in de vorm van een schuifpui hebt. Of een deur waar u vaak doorheen loopt. Bijvoorbeeld van de woonkamer naar het terras. U kunt de vliegendeur plaatsen in ieder soort kozijn, zowel van hout, kunststof als aluminium.
  • Een dubbele plissé vliegendeur. Bent u op zoek naar een vliegendeur die de hele breedte van uw openstaande terrasdeuren kan overbruggen, dan kiest u voor een dubbele plissé vliegendeur. Doordat de vliegendeur uit twee delen bestaat die naar elkaar toeschuiven, kunt u een groot oppervlak opvangen. Door de sterkte constructie is de vliegendeur bestand tegen eventuele wind.

Hoe haalt u deze zomer frisse lucht in huis?

Let bij de aankoop van een vliegenraam of vliegendeur niet alleen op het materiaal waar het van gemaakt is. U moet ook kijken of het geplaatst kan worden in het soort kozijn dat u hebt. Want niet ieder vliegenraam past op zowel hout als kunststof. Ook is het belangrijk dat u, nadat u het vliegenraam hebt geïnstalleerd, het raam nog open en dicht kunt doen. Bij een vliegendeur let u vooral op de afmetingen. Hoe groot is de deuropening en kan de vliegendeur die u op het oog hebt, deze afstand overbruggen? Tot slot kunt u kijken naar het soort gaas dat gebruikt is. De standaard maas kan te groot zijn, dan moet u dus kiezen voor een fijnere maas. En als u last hebt van hooikoorts, dan kunt u ook altijd nog kiezen voor een gaas dat pollenwerend is.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.